KOŠTA 400 DINARA, ali ČINI ČUDA - Postavite OVO u dvorište i ZMIJE će BEŽATI glavom bez obzira

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 11:48

KOŠTA 400 DINARA, ali ČINI ČUDA - Postavite OVO u dvorište i ZMIJE će BEŽATI glavom bez obzira

Letnji meseci često donose sa sobom povećanu opasnost od ugriza ovog gmizavca, što predstavlja rizik za ljude i kućne ljubimce.

Međutim, postoji jedan jednostavan trik koji može pomoći u zaštiti okoline kuće od ovih gmizavaca, a to je korišćenje mirisa naftalina. Iako je opšte poznato da zmije ne vole ježeve, manje je poznato da ih takođe odbija miris naftalina.

U ovom članku ćemo istražiti kako naftalin može biti koristan kao sredstvo za odbijanje zmija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom letnjih meseci.

Letnji meseci, posebno juli i avgust, predstavljaju period kada se zmije najčešće aktivno kreću i traže hranu. Ovo povećava verovatnoću susreta sa zmijama u okolini kuće ili dvorišta. Ugrizi zmija mogu biti izuzetno opasni i mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Stoga je važno preduzeti mere predostrožnosti kako bi se smanjio rizik od takvih susreta.

Stručnjaci su otkrili da miris naftalina može biti efikasan u odbijanju zmija. Naftalin je hemikalija koja se često koristi kao repelent protiv insekata, ali se pokazalo da ima sličan efekat i na zmije. Miris naftalina ometa njihov mirisni sistem i odbija ih da se zadržavaju u okolini gde je prisutan taj miris.

Jednostavna metoda korišćenja naftalina je postavljanje plastične flaše koja je rasečena na pola iznad zemlje. Naftalinske kuglice se stavljaju u donji deo flaše, a gornji deo flaše se koristi kao zaštitni poklopac koji sprečava kišu da ispere naftalin.

Ova postavka omogućava da miris naftalina bude izdignut iznad zemlje i da se širi u okolinu. Zmije osećaju miris naftalina na velikoj udaljenosti i izbegavaju područje gde je prisutan taj miris.

Iako ova metoda može biti korisna u odbijanju zmija, važno je napomenuti da nije 100% pouzdana. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.