KLJUČ JE DUGOVEČNOSTI, A JEDEMO JE SAMO U POSEBNIM PRILIKAMA: Ova namirnica je pravo čudo za organizam, a produžava VEK

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2022, 20:23

KLJUČ JE DUGOVEČNOSTI, A JEDEMO JE SAMO U POSEBNIM PRILIKAMA: Ova namirnica je pravo čudo za organizam, a produžava VEK

Bilo bi dobro da postane neizosavni deo vašeg jelovnika

Kada je reč o dugovečnosti, ne postoji jedan recept koji bi mogao da se primeni na sve, ali jasno je da zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost mogu da doprinesu tome.

Ipak, postoje neke cake koje mogu da pomognu, kao i konkretne namirnice koje se preporučuju, a jednu od njih Srbi prilično retko jedu – ribu.

Međunarodna studija Univerziteta u Volverhemptonu, u kojoj su učestvovali naučnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Velike Britanije, Evrope, Kine i SAD-a, utvrdila je da stariji ljudi koji češće konzumiraju ribu duže žive.

Efekat, kažu naučnici, nije zanemarljiv.

Studijom 4.165 učesnika starijih od 60 godina utvrđeno je da oni koji su konzumirali ribu najmanje dvaput nedeljno, u poređenju sa onima koji je nisu jeli u prethodne dve godine, učesnici iz prve grupe su imali rizik od smrti, izazvane bilo kojim uzrokom, manji za 42 odsto!

Konzumacija ribe se inače povezuje sa manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i demencije, a povećan unos ove namirnice u mladosti i srednjem dobu takođe smanjuje rizik od smrti (izazvane bilo kojim uzrokom).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.