KAKO JESTI MANJE, A NE OSEĆATI GLAD? Dodavanjem OVE BILJKE u jelo i piće, smanjićete APETIT bez problema

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2022, 22:23

KAKO JESTI MANJE, A NE OSEĆATI GLAD? Dodavanjem OVE BILJKE u jelo i piće, smanjićete APETIT bez problema

Neverovatno je zdrava

Prema rečima ruske njutricionistkinje Tatjane Zaletove, dodavanjem jedne zelene začinske biljke u hranu možete da pojačate osećaj sitosti i izbegnete prejedanje.

Osobe koje baš uživaju u hrani i jedu i kad više nisu gladni, obično su i gojazne. Po njenim rečima, prijatan osećaj sitosti može da se pojača dodavanjem jednog začina u ishranu.

- Glavni razlog prejedanja je vrlo često povezan sa činjenicom da je hrana najlakše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dostupan izvor zadovoljstva. Ali postoji način da dobijete više zadovoljstva uz manje količine hrane. Da biste to uradili, samo dodajte mentu u jelo ili piće - rekla je Tatjana Zaletova.

- Osećaj zadovoljstva koji imamo kad se lepo najedemo javlja se zbog toga što naše telo luči jedan od hormona sreće - endorfina. Nana sadrži supstancu koja podstiče oslobađanje ovog hormona - dodala je nutricionistkinja.

- Nana sadrži eterično ulje koje ima supstancu mentol. Jedna od prednosti mentola je što stimuliše stvaranje i oslobađanje endorfina. Ovaj hormon igra važnu ulogu u regulisanju našeg raspoloženja, i "odgovoran" je za osećaj sitosti. Pa tako, kada jedemo nanu, naš mozak reaguje, postoji osećaj da nam se desio neki radostan i prijatan događaj. To može da zameni osećaj euforije kada obilno jedemo - objasnila je Zaletova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.