Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Jan.2020, 16:38 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Iskoristite stari hleb
Fritata od starog hleba Uvek se pitate šta uraditi sa ostatkom hleba od prethodnog dana. Ako baš i ne volite prženice ili pofezne, ko ih kako zove, ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, a gladni ste, evo novog predloga za vas. Napravite sebi fritatu. Ukusna je, brzo se priprema a i zagrejaće vaša nepca u hladnim danima. Potrebni sastojci za dve osobe: 260 g starog hleba ili 5 parčića 1,25 dl mleka 1,25 dl vode bibera i soli po ukusu kašika ili dve maslaca 2 jaja Zacini po izboru Ljuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ili slatka mlevena paprika beli luk u granulama mladi luk Začin C, so, malo ulja za tiganj Priprema: Prvo u šerpici ugrejte vodu i mleko, dodajte so, biber, maslac i začin C po želji. U vrelu mešavinu vode i mleka dodajte hleb isečen u kockice, lagano promešajte i pustite da proključa. Kada proključa sklonite sa vatre. Ocedite suvišnu tečnost i pustite da se malo ohladi. Dok se hladi ugrejte malo ulja u tiganju. Umutite jaja sa malo soli, bibera, dodajte začinsko bilje po izboru, mladi luk, papriku, beli luk u granulama. Sjedinite jaja i hleb, izmešajte i ubacite u zagrejani tiganj. Smesu poravnajte, smanjite temperaturu i ostavite pet minuta da se odozdo zapeče. Kako piše Kulinarka, najlakše je da pomoću većeg plitkog tanjira ili poklopca preokrenete fritatu i zapečete i sa druge strane. Po želji možete narendati i neki tvrđi sir po vrhu i dodati origano. Savet plus: Odlično se slaže sa namazom od senfa i paprika ili nekom zelenom salatom, najbolje rukolom. Prijatno. Foto: Guliver/Getty
Nastavak na Lepota i zdravlje...