Influenserka Žana (39) PREMINULA OD IZGLADNJIVANJA: Bila VEGAN 10 godina, a evo šta se dešava u telu ako prestanete da jedete hranu životinjskog porekla

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 10:59

Influenserka Žana (39) PREMINULA OD IZGLADNJIVANJA: Bila VEGAN 10 godina, a evo šta se dešava u telu ako prestanete da jedete hranu životinjskog porekla

Sve je više ljudi koji izbacuju namirnice životinjskog porekla iz ishrane! Šta je dobro a šta može biti problem u veganskoj ishrani - pročitajte!

39-godišnja veganka i influenserka po imenu Žana Samsonova umrla je navodno od gladi, nakon što je godinama u potpunosti živela na sirovoj veganskoj ishrani, a više o tome pročitajte OVDE.

Kako navodi "Njujork Post", ruska državljanka je na svojim nalozima na društvenim mrežama često promovisala sirovu hranu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Veganska ishrana se zasniva na potpunoj eliminaciji hrane životinjskog porekla iz ishrane. To znači da vegani ne jedu meso, ribu, mlečne proizvode, jaja ili bilo koje druge proizvode životinjskog porekla. Vegani se oslanjaju na biljnu hranu, poput voća, povrća, žitarica, mahunarki, orašastih plodova i semenki, kako bi zadovoljili sve svoje nutritivne potrebe.

Jedan od najvećih izazova veganske ishrane je osigurati adekvatan unos proteina, vitamina B12, gvožđa, kalcijuma i omega-3 masnih kiselina. Ove hranljive materije su prisutne u hrani životinjskog porekla i često je teško dobiti dovoljne količine ovih hranljivih sastojaka u veganskoj ishrani. Međutim, ovi nutritivni izazovi mogu se prevazići pravilnim planiranjem obroka i konzumiranjem adekvatne raznovrsne hrane.

A post shared by Raw food Creation by Zhanna D’art (@rawveganfoodchef)

Veganska ishrana može imati niz zdravstvenih benefita, uključujući smanjen rizik od srčanih bolesti, dijabetesa, visokog krvnog pritiska i nekih vrsta karcinoma. Takođe, veganska ishrana može doprineti smanjenju telesne mase, poboljšanju metabolizma i smanjenju nivoa holesterola u krvi.

Pre nego što se prebacite na vegansku ishranu, važno je da se pravilno pripremite. Ovo uključuje, uključivanje različitih vrsta biljne hrane u svoju ishranu pre nego što potpuno eliminišete hranu životinjskog porekla. Takođe, važno je obaviti istraživanje i pronaći veganske recepte kako biste bili sigurni da unosite dovoljno hranljivih sastojaka. Konsultacija sa nutricionistom može biti od velike pomoći u ovom procesu.

Postoje mnoge zamene za hranu životinjskog porekla koje se mogu koristiti u veganskoj ishrani. Na primer, tofu, tempeh, mahunarke i orašasti plodovi mogu se koristiti kao zamena za meso. Kokosovo mleko, bademovo mleko i sojino mleko mogu se koristiti kao zamena za mlečne proizvode. Za jaja, možete koristiti zamene poput chia semenki ili lanenog semena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.