Imaju li žene pravo na dostojanstveno starenje? VIDEO

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 17:31

Imaju li žene pravo na dostojanstveno starenje? VIDEO

Holivudska glumica Endi Mekdauel našla se na meti kritika i osuda kada se na ćerkinom venčanju pojavila sede, neofarbane kose. Mnogi su komentarisali da to sebi nije smela da dozvoli, naročito ne za tako važan dan.

Sa druge strane, slavna glumica kaže da je to prikladno za njenu ličnost i u skladu sa njenim godinama.

Da li žene imaju pravo na dostojanstveno starenje, i zbog čega je imperativ lepote, lice bez bora, i kosa bez sedih dlaka govorila je u emisiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 150 minuta Nena Šantić, predsednica udruženja penzionera opštine Stari grad.

Na pitanje da li je primetila da žene danas na ulici nemaju 50 godina više, Nena Šantiž odgovara:

"Da, primetila sam i sve češće primećujem. Pokušavamo da budemo ono što nismo. Ne kažem da treba da se oblačimo u skladu sa godištem, jer ja ispunjavam svoje godine životom. Tako da da, primećujem da se žene oblače u skladu sa godinama a nikako sa onim unutrašnjim raspoloženjem koje osećaju. Mada, potpuno razumem. Nije lako u današnje vreme..."

Šta je još predsednica udruženja penzionera opštine Stari grad rekla, možete poslušati u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.