ITALIJANSKA MAGIJA: Fantastična Margaritina torta koju možete jesti i za DORUČAK - kombinacije ukusa su neograničene

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2023, 08:00

ITALIJANSKA MAGIJA: Fantastična Margaritina torta koju možete jesti i za DORUČAK - kombinacije ukusa su neograničene

Potrebno je tek nekoliko sastojka, a jedan je ključan

Fantastičan kolač koji možete jesti čak i za doručak. Odličan je u kombinaciji sa džemom ili pekmezom, a odličan je i bez dodataka.

U pitanju je recept iz italijanske kuhinje, a nosi naziv prema svojoj pronalazačici - Margariti. Ovo je nežan, mekan, sunđerast, kolač-torta idealan za tople letnje dane.

Potrebno je:

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Iscedite sok od jednog limuna, po želji možete i malo korice. Okrugli pleh od 24 cm obložite pek papirom i premažite puterom.

Odvojte belanca od žumanaca. Zumanca dobro umutite mikserom sa sećerom, mutite dok smesa ne pobeli i zgusne se. Dodajte umućena belanca u žumanca, a zatim i prosejani skrob i limunov sok, pa sve izjednačite.

Sipajte smesu u podmazan kalup. Pecite na 180 stepeni C oko 50 minuta, dok ne porumeni. Potpuno prohlađenu izvadite iz kalupa i pospite prah šećerom.

Uživajte u jedinstvenom i neobičnom ukusu!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.