ITALIJANSKA MAGIJA: Fantastična Margaritina torta koju možete jesti i za DORUČAK - kombinacije ukusa su neograničene
Potrebno je tek nekoliko sastojka, a jedan je ključan
Fantastičan kolač koji možete jesti čak i za doručak. Odličan je u kombinaciji sa džemom ili pekmezom, a odličan je i bez dodataka.
U pitanju je recept iz italijanske kuhinje, a nosi naziv prema svojoj pronalazačici - Margariti. Ovo je nežan, mekan, sunđerast, kolač-torta idealan za tople letnje dane.
GOTOVA ZA 15 MINUTA! Baka Jela deli recept za PROJU iz FRITEZE, nema više zagrevanja rerne i čekanja po sat vremena
IDEALNO ZA SVA 3 OBROKA! Preukusna PITA od POVRĆA pravi se za tili čas, a deca je obožavaju
Potrebno je:
- 120 gr kukuruznog skroba
- 120 gr sećera
- 4 јаја
- 1 limun (sok) može i korica
Priprema:
Iscedite sok od jednog limuna, po želji možete i malo korice. Okrugli pleh od 24 cm obložite pek papirom i premažite puterom.
Odvojte belanca od žumanaca. Zumanca dobro umutite mikserom sa sećerom, mutite dok smesa ne pobeli i zgusne se. Dodajte umućena belanca u žumanca, a zatim i prosejani skrob i limunov sok, pa sve izjednačite.
Sipajte smesu u podmazan kalup. Pecite na 180 stepeni C oko 50 minuta, dok ne porumeni. Potpuno prohlađenu izvadite iz kalupa i pospite prah šećerom.
Uživajte u jedinstvenom i neobičnom ukusu!