clear sky
20°C
19.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ITALIJANSKA MAGIJA: Fantastična Margaritina torta koju možete jesti i za DORUČAK - kombinacije ukusa su neograničene

18.08.2023. 07:36
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je tek nekoliko sastojka, a jedan je ključan

Fantastičan kolač koji možete jesti čak i za doručak. Odličan je u kombinaciji sa džemom ili pekmezom, a odličan je i bez dodataka. 

U pitanju je recept iz italijanske kuhinje, a nosi naziv prema svojoj pronalazačici - Margariti. Ovo je nežan, mekan, sunđerast, kolač-torta idealan za tople letnje dane.

GOTOVA ZA 15 MINUTA! Baka Jela deli recept za PROJU iz FRITEZE, nema više zagrevanja rerne i čekanja po sat vremena

GOTOVA ZA 15 MINUTA! Baka Jela deli recept za PROJU iz FRITEZE, nema više zagrevanja rerne i čekanja po sat vremena

IDEALNO ZA SVA 3 OBROKA! Preukusna PITA od POVRĆA pravi se za tili čas, a deca je obožavaju

IDEALNO ZA SVA 3 OBROKA! Preukusna PITA od POVRĆA pravi se za tili čas, a deca je obožavaju

Potrebno je:

  • 120 gr kukuruznog skroba
  • 120 gr sećera
  • 4 јаја
  • 1 limun (sok) može i korica

Priprema:

Iscedite sok od jednog limuna, po želji možete i malo korice. Okrugli pleh od 24 cm obložite pek papirom i premažite puterom.

Odvojte belanca od žumanaca. Zumanca dobro umutite mikserom sa sećerom, mutite dok smesa ne pobeli i zgusne se. Dodajte umućena belanca u žumanca, a zatim i prosejani skrob i limunov sok, pa sve izjednačite.

Sipajte smesu u podmazan kalup. Pecite na 180 stepeni C oko 50 minuta, dok ne porumeni. Potpuno prohlađenu izvadite iz kalupa i pospite prah šećerom.

Uživajte u jedinstvenom i neobičnom ukusu!