INSEKTI BEŽE OD NJE: Posadite ovu BILJKU u dvorištu ili NA TERASI, bube ne podnose njen miris, PRIJATAN je za LJUDE

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 20:26

INSEKTI BEŽE OD NJE: Posadite ovu BILJKU u dvorištu ili NA TERASI, bube ne podnose njen miris, PRIJATAN je za LJUDE

Postavite saksiju baš na ulazu u kuću ili na terasi

Leto je godišnje doba kada vrata našeg doma želimo da držimo širom otvorena kako bismo imali što jači kontakt sa prirodom i uživali u vremenu. Ipak, to sa sobom nosi i neke neprijatnosti kao što su pauci i razne druge bube koje ulaze u kuću.

Kao biste ovo sprečili dovoljno je da zasadite u svom domu ili u dvorištu nanu ili mentu.

Biljka menta poznata i kao nana, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima jaku aromu, predivnu za nas – groznu za insekte. Ona će vaš dom zaštititi, ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Možete takođe pomešati manju količinu eteričnog ulja metvice s vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač.

Ovom mešavinom možete poprskati sve mračne kutke vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mesta gde su pauci i insekti viđeni.

Ugodan miris ovog spreja poslužit će vam i kao prirodni osveživač zraka koji je potpuno neškodljiv za ljude.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.