HOROR NA KOŽI! Dermatolozi UPOZORAVAJU, evo šta može da se dogodi UKOLIKO ne OPEREŠ tek KUPLJENU odeću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 20:55

HOROR NA KOŽI! Dermatolozi UPOZORAVAJU, evo šta može da se dogodi UKOLIKO ne OPEREŠ tek KUPLJENU odeću!

Ozbiljan problem!

Mnoge žene su nakon što kupe neki novi komad garderobe veoma nestrpljive da ga što pre obuku, ali to u nekim situacijama može izazvati i problem, a reč je o tome da se nova odeća odmah mora oprati.

Dermatolozi upozoravaju da ukoliko to ne uradite, možete izazvati promene na koži.

Pre svega, prvo krenite od toga ko je sve isprobao tu stvar pre vas. Nikada ne možete da znate da li je to probao neko ko održava dnevnu higijenu ili neko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ko boluje od neke kožne bolesti.

Profesori sa Univerziteta Kolumbija Donald Belsito i Lindsi Borden upozoravaju da nova stvar može da dovede do svraba, iritacije, pa čak i gljivica.

Sledeća stvar koja je takođe bitna da znate jeste to da dosta proizvođača i prodavaca koriste posebne konzervanse koji pomažu da se spreči vlaga i zagađenje odeće tokom transporta i skladištenja u magacinima. Recimo, dosta njih koristi formaldehid smole koji s jedne strane čuvaju odeću, a s druge strane mogu itekako da izazovu ekcem.

Izbegnite ovakve probleme, imajte strpljenja i obavezno pre prvog nošenja i operite odeću prema uputstvu na etiketi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.