Greške koje svi pravimo, a debelo nas koštaju: Ove stvari nikako ne smeju da se peru u veš mašini

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 09:35

Greške koje svi pravimo, a debelo nas koštaju: Ove stvari nikako ne smeju da se peru u veš mašini

Kada peremo veš trebalo bi da vodimo računa koje materijale nikad ne bismo smeli da peremo u veš mašini.

Izvršni direktor Laundryheapa Dejan Dimitrov je jednom prilikom otkrio da grudnjak ne bi trebalo da peremo u veš mašini, jer žicam ože da ošteti bubanj. Takođe, kopče na grudnjaku mogu da unište ostatak odeće, a i postoji mogućnost da se zaglave, te je rastezanje grudnjaka tokom pranja neminovno.

Druga stvar su kravate koje su napravljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od oseljivih materijala, te ne mogu da se peru u mašini. Pranje na ruku ili hemijsko čišćenje, kad su kravate u pitanju uvek su sigurna opcija.

Kupaći kostimi - mogu da se oštete naramenice, sunđeraste korpe. Većina kupaćih kostima ima i određene dekorativne elemente, perlice, šljokice, te one mogu da spadnu tokom pranja.

Kožne patike i predmeti od kože

Hemijsko čišćenje je strogo preporučljivo za kožne premete, jer pranjem u mašini možete u potpunosti da uništite materijal.

Vuna i kašmir

Pre pranja odeće uvek pogledajte etiketu na odevnom predmetu, tada ćete sigurno znati da li mogu da se peru u mašini ili ne. Vuna i kašmir su materijali koji isključivo tpe hemijsko uklanjanje fleka sa njih. obične veš mašine nemaju program koji bi adekvatno tretirao fleke na ovim materijalima, te tako mogu da ih i oštete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ove stvari nikako ne smiju da se peru u veš mašini

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2023

Kada peremo veš trebalo bi da vodimo računa koje materijale nikad ne bismo smjeli da peremo u veš mašini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.