Doručak: 3 greške koje pravimo

Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Nov.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doručak: 3 greške koje pravimo

S aobzirom na važnost koju doručak ima ne bismo smeli da pravimo greške, već bi trebalo da u organizam unesemo one supstance koje su na neophodne da “izguramo” dan. Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da izbegavate. Peciva iz pekare Znamo da je najlakša varijanta, kada ujutru ne stignemo da doručkujemo kod kuće, da “pokupimo” pecivo u pekari. Međutim, pecivima ne činimo uslugu našem organizmu. Unosimo preveliku količinu aditiva, soli, masti, šećera – nema nutritivnih vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << koje su nam neophodne. Voćni sokovi i voćni jogurti Bez obzira šta piše na ambalaži, kupljeni sokovi su puni šećera i sa njima ne bi trebalo da započinjemo dan. Isti je slučaj sa voćnim jogurtima. Možda jesu lepo osveženje za jutro, ali nikako nisu i zdravo rešenje. Umesto sokova i voćnog jogurta kao jutarnje osveženje uzmite sveže voće. Kaloričan doručak Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a naš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuvati i kombinovati uz dvopek i čaj. Pročitajte i … Sve nijanse zelene: Salata sa krastavcem, avokadom i jabukom! Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu. Foto: Thinkstock

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Tri greške koje pravimo za doručak

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2017, 10:28

Kako bi naš organizam mogao bez problema i nesmetano da se suoči sa svim obavezama i aktivnostima koje ga očekuju tokom dana, neophodan i izuzetno važan je doručak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.