Donela je odluku da ABORTIRA i popila tabletu, a onda... Rodila je ŽIVO DETE u 18. nedelji TRUDNOĆE! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 07:05

Donela je odluku da ABORTIRA i popila tabletu, a onda... Rodila je ŽIVO DETE u 18. nedelji TRUDNOĆE! (FOTO)

Neverovatno, ali istinito!

Lorin Denison (27), bila je trudna sa svojim četvrtim detetom, kada je test u 15. nedelji pokazao da ima Edvardsom sindrom. To je retko, ali vrlo ozbiljno stanje i većina beba sa Edvardsovim sindromom će umreti pre ili neposredno tokom rođenja.

Lorin i njen partner Skot Votson (35), doneli su mučnu odluku da izvrše medicinski abortus nakon što im je rečeno da dete najverovatnije neće biti rođeno živo.

Lorin se vratila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bolnicu, te je popila tabletu za pobačaj u 18. nedelji trudnoće - ali je bila zapanjena kada se njen sin rodio živ. Njegovo lagano "umiranje", u danima koji su prolazili, kako je ona rekla za nju kao majku predstavljali su pravu torturu i mučenje.

- Drago mi je što sam imala malo vremena sa njim, ali je to mnogo otežalo situaciju - izjavila je i dodala:

pic.twitter.com/ODSYERTwiM

— FikoR (@FikoR87) May 10, 2021

- Rekli su mi da ima tipičan Edvardson sindrom i da će umreti pre ili kasnije, neposredno nakon rođenja, ali je moj dečak imao lavlje srce. Mislila sam da sam donela najtežu odluku kada sam rešila da abortiram, ali održati njega u životu zaprabvo je bilo deset puta gore. Samo želim da kažem sve ovo, da majke znaju. u slučaju da im se ovo dogodi.

- Morala sam da gledam kako mu otkucaji srca usporavaju i kako njegov život polako odlazi od njega. Kada ga je moj muž uzeo u naručje rekao je "On diše", a doktori su na to odgovorili "Nema šanse". Kada sam popila prvu tabletu za pobačaj u 6. nedelji rekli su mi da se neće roditi živ. Nisu proveravali otkucaje srca pre izazivanja porođaja, a volela bih da jesu. Nemam reči koliko je bilo grozno - rekla je Lorin.

pic.twitter.com/FLuR6GJvbi

— FikoR (@FikoR87) May 10, 2021

Edvardsov sindrom je retko stanje i većina beba sa njim ne živi do kraja ili umire nekoliko sati nakon rođenja, jer imaju dodatni hromozom, broj 18. Samo 13 od 100 beba sa Edvardsovim sindromom koje su rođene žive žive do svog prvog rođendana.

Edvardsov sindrom može izazvati mešavinu simptoma koji se razlikuju kod različitih ljudi, uključujući poteškoće u učenju, probleme sa srcem, respiratornim organima, bubrezima ili gastrointestinalnim traktom. Nivo bolesti može da zavisi od toga koliko pacijenata ima višak hromozoma i koliko ćelija nosi kopiju, tako da postoji puni, mozaični ili delimični Edvardsov sindrom.

pic.twitter.com/cAJ5nkj9Ow

— FikoR (@FikoR87) May 10, 2021

Ali mali Klio Votson rođen je živ 9. aprila u 15.50, težak 150 g, na šok svojih roditelja, Lorin i Skota, kao i lekara. Blagoslovili su ga i krstili u bolnici dok je bio živ.

Nakon što je umro, mali Kiio Bleu otišao je kući da bude sa Lorin i Skotom, koji radi kao radnik, i njihovo ostalo troje dece četiri dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.