Dijeta IDEALNA ZA ZIMU! Jedi i MRŠAVI metodom VILJUŠKE, bitno je da se ispoštuje JEDNO PRAVILO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 18:09

Dijeta IDEALNA ZA ZIMU! Jedi i MRŠAVI "metodom VILJUŠKE", bitno je da se ispoštuje JEDNO PRAVILO!

Nećeš biti gladna i nervozna, ali se nećeš ni ugojiti!

Mnogi smatraju da se ovakav pristup ishrani pre može nazvati stilom života nego rigoroznom dijetom, ali svakako je jednostavan i efektan. Zanimljivo je da se retko kada stručnjaci slažu s laicima, ali ova dijeta je nastala kao plod zdravorazumske logike.

Naime, idejni tvorac je Ivan Gavrilof, koji nije nutricionista, ali je naučnik čije kreativne ideje oduševljavaju mnoge. Zbog takve reputacije poverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mu je poklonio i francuski nutricionista dr Žan Mišel Boris, a plod te saradnje je knjiga "Mršavite metodom viljuške".

Tajni sastojak iz fioke

Kao i većina popularnih dijeta i ova ima jedan tajni sastojak i to takav da ne morate da brinete da li je kojim slučajem štetan. Dozvoljene su samo namirnice koje se mogu jesti viljuškom, a zabranjena je hrana koja se jede prstima – hleb, pite, pice, hamburgeri, u našem slučaju pljeskavice u lepinji.

Na ovaj način iz ishrane se isključuju sva jela za koja vam je potreban kompletan pribor za jelo, pa se oprostite od mesa u sosu, sladoleda i sosa.

Gubi se do 2 kg mesečno

Dr Boris je ovakav pristup isprobao na 500 pacijenata koji su dugo pokušavali da smršaju i ovog puta su u proseku mesečno gubili kilogram i po do dva. To je, prema stručnom mišljenju nutricionista, idealno gubljenje težine.

Strog i mekši princip

U knjizi su detaljno opisane dve vrste pristupa, strog i mekši. Stroga metoda dozvoljava samo povrće, pirinač, testenine i ribu, dok se kod mekšeg pristupa dozvoljava da viljuškom jedete i belo meso iseckano na kockice, sirovu govedinu i jaja.

Tri obroka dnevno

Dijeta predviđa tri obroka, doručak, ručak i večeru. Za doručak i ručak ne smete preterano jesti, a najvažniji obrok je večera koja se jede isključivo viljuškom. Preporučuju se riba, mahunarke, testenina, žitarice i sve vrste povrća. Tokom večernjeg obroka ne smete jesti slatkiše, grickalice, crveno, meso, hleb, sir, kečap.

DRŽITE SE OVIH PRAVILA

* Jedite najmanje tri obroka dnevno, ali bez prejedanja.

* Jedite isključivo viljuškom i ne koristite nož i kašiku.

* Nije dopušteno jesti prstima, pa sve grickalice otpadaju.

* Nema varanja. Na primer, sendvič nikada niste jeli viljuškom, pa nemojte ni sada.

* Dozvoljeno je jesti testeninu, povrće, meso, jaja, ali ne kuvana.

* Nisu dozvoljeni orašasti plodovi, namazi, kečap, sir, paštete...

* Zabranjeni su čokolada, kolači i torte, palačinke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.