Devojčica (6) PREMINULA od POSLEDICA KORONAVIRUSA, roditelji UPOZORILI na SIMPTOME koji POGAĐAJU DECU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 11:28

Devojčica (6) PREMINULA od POSLEDICA KORONAVIRUSA, roditelji UPOZORILI na SIMPTOME koji POGAĐAJU DECU!

Nisu karakeristični kod odraslih!

Roditelji male Žiži (6) koja je preminula od posledica koronavirusa, Patriša i Dejvid Mors, kažu da njihova ćerka nije imala simptome koronavirusa, tipične za ostale pacijente kao što je temperatura, malaksalost ili gubitak čula.

Zapravo roditelji nisu ni znali da je devojčica bolesna, dok nije tog kobnog dana preminula.

- Da je reč o zdravom detetu, nikada je ne bismo vodili lekaru zato što je dva puta povratila, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali smo to uradili zbog njenih posebnih potreba - rekla je majka.

Lekari su nam rekli da joj je stomak malo osetljiv i da je vodimo kući da se odmori, kao i da joj obavezno kupimo lizalice jer se lepo vladala. Kada smo došli kući stavila sam je da spava, a ja sam otišla u prodavnicu da kupim lizalice. Kada sam se vratila zatekla sam ambulantna kola ispred kuće, a moju ćerku mrtvu - kaže majka male Žiži.

- Ono čega sam se kasnije setila je da je Žiži imala neobičan osip na levom ramenu. Nakon njene smrti odmah smo prijavili simptome na koje nismo obratili pažnju. Ukoliko vaše dete povraća, ima osip i letargično je, odmah se javite lekaru - poručila je Patriša.

Navedeni simptomi nisu svojstveni za odrasle ljude kada je u pitanju koronavirus, ali se kod dece može javiti  osip, dijareja, mučnina i loš apetit, poručuju sa klinike "Majo"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.