Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Maj.2016, 16:11 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Današnji desert: Čokoladni išleri
Foto: Torte i kolači Sastojci: Za testo: – 400 g margarina – 400 g šećera – 4 jajeta – 2 kašike kakaoa – 1 prašak za pecivo – 850 g brašna Za fil: – 750 ml mleka – 200 g šećera – 150 gustina – 250 g margarina Za dekoraciju: – 100 g čokolade – 1 kašika masti – listići badema Priprema: Testo: 1. Ostaviti margarin da omekne, pa ga ulupati sa šećerom. Dodavati jedno po jedno jaje, kako i brašno pomešano s praškom za pecivo. 2. Rukama umesiti glatko testo, uviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << u streč foliju i ostaviti da odmori u frižideru oko 30 minuta. 3. Ohlađeno testo razviti oklagijom na debljinu prsta pa okruglom modlicom vaditi krugove i ređati u pleh postavljen pek-papirom. 4. Peći u rerni na 180°C oko 8 minuta. Fil: 1. U šerpu sipati šećer i 500 ml mleka te zagrevati dok ne provri. Ostatak mleka razmutiti sa gustinom, a zatim zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, te ostaviti da se prohladi. 2. Margarin ulupati mikserom i sjediniti s ohlađenim kremom. Finalni postupak: 1. Ohlađene išlere spajati pripremljenim filom. 2. Čokoladu rastopiti na pari s malo masti. Jednu polovinu išlera umakati u čokoladu, ređati na tacnu za serviranje i posipati listićima badema.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Današnji desert: Čokoladni išleri
Izvor: Svet, 15.Maj.2016
Foto: Torte i kolači Sastojci:. Za testo:. – 400 g margarina. – 400 g šećera. – 4 jajeta. – 2 kašike kakaoa. – 1 prašak za pecivo. – 850 g brašna. Za fil:. – 750 ml mleka. – 200 g šećera. – 150 gustina. – 250 g margarina. Za dekoraciju:. – 100 g čokolade. – 1 kašika...