Danas u OVO VREME zatražite ISPUNJENJE ŽELJA od arhangela Mihaila - Veruje se da se baš u ovaj čas NEBO OTVARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2023, 10:46

Danas u OVO VREME zatražite ISPUNJENJE ŽELJA od arhangela Mihaila - Veruje se da se baš u ovaj čas NEBO OTVARA

Danas, 21. novembra slavimo Aranđelovdan, dan posvećen svetom Arhanđelu Mihailu

Pravoslavni vernici danas slave Svetog arhangela Mihaila, slavu u narodu poznatu kao Aranđelovdan. Domaćinstva koja slave moraju za danas imati slavsku sveću, kolač, koji se mesi u domu u kojem se proslavlja i naravno žito.

Sveti arhangel Mihailo, simbol je borbe protiv zla i na ikonama i freskama prikazan je kao nebeski ratnik u vojničkoj opremi, sa mačem, kopljem i zlim duhom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji, okovan lancima, leži pod njegovim nogama.

Njegov kult nastao je u 3. veku i razvio se najpre u Frigiji. Kao praznik, Aranđelovdan je ustanovljen vek kasnije, u vreme Silvestera Prvog Rimskog i Patrijarha Aleksandra Aleksandrijskog. Kao krsnu slavu, Aranđelovdan su slavili Car Dušan Silni, Stefan Nemanja i njegovi sinovi. Slava je Saborne crkve u Beogradu.

U narodu se veruje da vreme na Aranđelovdan pokazuje kako će biti tokom cele zime i proleća. Veruje se da ovaj zimski svetac luta prerušen u prosjaka i usmerava nevernike na pravi put. U nekim krajevima Srbije smatraju ga i zaštitnikom stočara.

Danas obavezno otiđite u crkvu i zapalite sveću. Molite se svom anđelu. Na ovaj dan tražite od anđela da ispuni vašu najdublju i najvažniju želju. Otvorite dušu i srce, delite radosti i tugu i na kraju se zahvalite. Nebo prima molitvu ceo dan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Stevan Bakić čestitao slavu svim vernicima

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Nov.2023

SUBOTICA – Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, uputio tople čestitke svim sugrađanima koji slave Sabor Svetog arhangela Mihaila – Aranđelovdan. U svojoj poruci, gradonačelnik je izrazio želju da vernici provedu svoju krsnu slavu u dobrom zdravlju, miru i radosti, u krugu svoje porodice i...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.