Danas se zasladite čokoladnim kiflicama

Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Dec.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se zasladite čokoladnim kiflicama

Foto: Torte i kolači Sastojci: Za testo: - 1 kg brašna - 500 ml mleka - 100 ml ulja - 2 jajeta - 1 kvasac - 2 kašike šećera - ½ kašičice soli Ostalo: - 250 g čokolade za jelo i kuvanje - malo ulja Priprema: 1. U dublju činiju sipati zagrejano mleko, pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti malo da kvasac nadođe. 2. Dodati brašno, so, jaja i ulje, pa mesiti dok se ne dobije glatko testo. Zamešeno testo ostaviti oko dvadesetak minuta, zatim ga premesiti i podeliti na tri loptice. 3. Pomoću >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << oklagije rastanjiti svaku lopticu posebno, a zatim svaku iseći na osmine i pomalo zaseći pri dnu. 4. Izlomiti čokoladu na kockice i filovati testo parčencetom čokolade. 5. Uvijati u kiflice i ređati na pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 20 minuta. 6. Peći u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Finalni postupak: 7. U malu šerpu sipati kašiku ulja, dodati 100 g izlomljene čokolade, pa na laganoj temperaturi mešati dok se ne otopi. 8. Tople kiflice, dok su još u plehu, preliti čokoladnom glazurom, pa ostaviti da se ohlade.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Danas se zasladite čokoladnim kiflicama

Izvor: Svet, 28.Dec.2015

Foto: Torte i kolači.. .. . Sastojci:. Za testo:. – 1 kg brašna. – 500 ml mleka. – 100 ml ulja. – 2 jajeta. – 1 kvasac. – 2 kašike šećera. – ½ kašičice soli. Ostalo:. – 250 g čokolade za jelo i kuvanje. – malo ulja

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.