DŽEM OD KAJSIJE IZ RERNE: Pretvoriće parče hleba u SAVRŠEN DORUČAK, NE sadrži ŠEĆER i nema NEREDA dok ga spremate

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 07:56

DŽEM OD KAJSIJE IZ RERNE: Pretvoriće parče hleba u SAVRŠEN DORUČAK, NE sadrži ŠEĆER i nema NEREDA dok ga spremate

Obogatiće palačinke, torte i sve kolače!

Jedno od najomiljenijih voća u letnjim danima je kajsija, a džem od nje obavezan je u kuhinji svake domaćice. Obično ga kuvamo u ovo vreme i nekoliko teglica sakrijemo sami od sebe, kako vbi imalo i za hladnije dane.

Predstavljamo vam jednostavan recept za džem od kajsija, bez šećera. Kako se sprema u rerni, nećete napraviti ni veliki nered u kuhinji tokom pripreme.

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << džem će obogatiti sve kolače, torte i palačinke koje budete pravili, pa i samu krišku hleba pretvoriće u savršen doručak.

Potrebno je:

Priprema:

Kajsije dobro oprati, odstraniti koščice i delove koji nisu zdravi. Ne morate ih seći, dovoljno je da ih samo prepolovite. Urme ili suvo grožđe potopiti u vodu (najbolje da to uradite još prethodni dan) pa ih ocedite i sameljite.

Smesu od urmi ili suvog grožđa izmešajte sa kajsujama i stavite u šerpu, a potom u rernu na 230 stepeni. Povremeno promešajte.

Kad je reč o šerpi, birajte što širu i tanju, a savetujemo vam da žicu stavite na dno. Nije potrebno poklapanje, već samo povremeno mešanje, odnosno na 15 minuta.

Kuvajte dok voda voda ispari i ostane samo gustina. Po želji možete izblendati štapnim mikserom, a mogu ostati i kajsije u većim komadima. Znaćete da je džem gotov, kad se vidi dno šerpe.

Tegle prethodno dobro oprati, a savetujemo i da ih serilišete na 100 stepeni u rerni.  Sipajte vruć džem i dobro zatvorite tegle, a onda ih okrenite naopako. Svaku načenu teglu držati u frižideru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.