DRAMA U KUPATILU! Žena mislila da je BOLI ŽELUDAC, ali kada je pogledala između NOGU ugledala nešto što joj je zauvek PROMENILO ŽIVOT

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 17:14

DRAMA U KUPATILU! Žena mislila da je BOLI ŽELUDAC, ali kada je pogledala između NOGU ugledala nešto što joj je zauvek PROMENILO ŽIVOT

Nije mogla da veruje šta je videla

Žena je doživela šok kada je ono što je mislila da je zapaljenje želuca zapravo bio porođaj.

Tridesetčetvorogodišnja Lusi Šo je neko vreme patila od bolova u stomaku, kada je iznenada u svom kupatilu na svet donela blizance.

Naknadni pregledi su utvrdili da je bila trudna 30 nedelja - samo sedam nedelja manje od punog termina - kada su njeni dečaci rođeni u jutarnjim časovima 5. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jula.

Džejkob i Džekson Džejms su bili teški po 3 kg i 500gr i nakon rođenja prebačeni su sa mamom u neonatalnu jedinicu bolnice Rojal Stouk.

Univerzitetske bolnice u Severnom Midlendsu saopštile su da su dečaci "u iznenađujuće dobrom stanju" s obzirom na okolnosti pod kojim su rođeni.

Mama čiji život se promenio za samo nekoliko sati za "The Sun" je izjavila: - Probudila sam se u ranim časovima osećajući se loše i pomislila sam da imam problem sa varenjem. Međutim, ubrzo sam shvatila da su bolovi mnogo intenzivniji i nekoliko sati kasnije nazvala sam mamu, jer sam bila u ogromnim bolovima.

Lusina mama je nakon poziva odmah stigla i pozvala hitnu pomoć.

- Pogledala me je i pozvala hitnu pomoć, definitivno nije bila upala želuca, rekla je Lusi.

- Dok je mama razgovarala telefonom sa operaterom, pitali su je da li može nešto da vidi i onda mi je sinulo da proverim stomak i onda sam osetila malu glavu među nogama.

- Pokušavala sam da ne guram i govorila sam sebi da je nemoguće da se porađam, jer je prerano, ali mi je operaterka rekla da moram da guram ako osećam da izlaze.

- Nekoliko minuta sam se napinjala i Džejkob se rodio u 6 sati ujutro, a moja mama ga je izvukla baš u trenutku kada su bolničari stigli i oni su završili porođaj sa Džeksonom u 6:15.

Blizanci su stavljeni na respiratore kako bi im pomogli da dišu, dok je Lusi takođe hospitalizovana zbog gubitka krvi.

Sada, četiri nedelje kasnije, Džejkob i Džekson su dobro i uskoro će se vratiti kući.

Li Abot, neonatologija u UHNM-u je rekao: „Džejkob i Džekson su zaista prave čudesne bebe. Po dolasku su bili toliko hladni, da su imali nezapamćene telesne temperature. Obojica su imali visok nivo kiseline u krvi koji bi 99 procenata beba ubilo, a takođe su imali nizak krvni pritisak.

- Obojica su se izvukli, sada su neverovatno dobro i očekujemo da će moći uskoro da odu kući gde će im trebati minimalna dodatna zdravstvena nega.

Lusi jedva čeka da njene bebe stignu kući i da konačno cela porodica bude na okupu:

- Radujem se što ću ih vratiti kući kada budu spremne. Zaista jedva čekamo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.