DA LI JE ZAISTA MOGUĆE PRELEŽATI KORONAVIRUS?! Medicinski stručnjaci konačno dali odgovor na OVO pitanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE ZAISTA MOGUĆE PRELEŽATI KORONAVIRUS?! Medicinski stručnjaci konačno dali odgovor na OVO pitanje

Jačajte imunitet!

Kod većine zaraženih, korona virusna infekcija javlja se sa blagim simptomima i potpunim oporavkom u roku od oko nedelju dana, a može da se, kao i svaki grip iskomplikuje samo kod onih grupa kojima je već narušen imunitet ili su hronično bolesni, objašnjavaju medicinski stručnjaci.

Oni tvrde i da može da se dogodi da neko "preleži" koronu, a da ne bude svestan, jer su simptomi skoro isti kao kod gripa i prehlade.

Korona virusi i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << infekcije gripa imaju slične simptome koji otežavaju dijagnozu. Glavni simptomi korona virusne infekcije su groznica i kašalj. Grip često prate i drugi dodatni simptomi poput bolova u mišićima i grlu.

Iako imaju slične simptome, razlikuju se:

- Inkubacija kod gripa traje veoma kratko. Simptome osećate već drugog ili trećeg dana nakon što ste inficirani. Kod koronavirusa to traje duže - objašnjava profesor Nil Ferguson sa Imperial koledža u Londonu.

Koji su simptomi koronavirusa?

- Kašalj

- Visoka temperatura

- Kratak dah

Ovi simptomi slični su simptomima ostalih respiratornih bolesti, uključujući i grip i prehladu. Zato ne treba da se brinete ako negativno odgovorite na ova dva pitanja:

- Da li ste u poslednje dve nedelje putovali na rizična mesta poput Kine, Singapura, Hong Konga, Tajlanda, Južne Koreje ili Italije?

- Jeste li bili u kontaktu sa nekim ko jeste skoro putovao na ta mesta?

Kod većine zaraženih, korona virusna infekcija javlja se sa blagim simptomima i potpunim oporavkom u roku od oko nedelju dana. Međutim, infekcija kod starijih osoba i osoba sa narušenim imunitetom, osoba sa dijabetesom ili rakom, može biti ozbiljna i dovesti do komplikacija.

Nema jednostavnog leka za koronavirus, kao što nema ni za prehladu i imuni sistem se izbori sa njim.

ISPALE JOJ BRADAVICE: Kija Kockar u nikad vrelijem izdanju - Ovo se od nje nije očekivalo (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.