Čuvene šnenokle Milene Dravić postale viralne: Najbolji recept za omiljenu poslasticu

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Jan.2024, 13:14

Čuvene šnenokle Milene Dravić postale viralne: Najbolji recept za omiljenu poslasticu

Šnenokle su, zahvaljujući maestralnoj ulozi Milene Dravić obeležile naše detinjstvo. Za njihovu pripremu treba vam samo 5 namirnica Šnenokle vas sigurno vraćaju u detinjstvo. Nekome one su sigurna, pufnasta i mirisna asocijacija na baku, nekome na strinu, a većini nas koji smo rasli devedesetih – na Milenu Dravić i njenu kultnu ulogu u seriji Metla bez drške. Šnenokle Milene Dravić viralne i posle 3 decenije Komšinica Dušica, šuškajući dok kotrlja ime omiljene poslastice, svuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << je pratila glavne aktere priče, pojavljujući se kada je najmanje očekujete i noseći pod rukom neizostavnu šerpicu sa – šnenoklama. Pufnastim, vazdušastim kolačiće, koji neodoljivo podseća na oblake i garantuje savršen užitak. Nije ni čudo što je 3 decenije kasnije ova magija nastavljena na TikToku gde je recept za šnenokle Milene Dravić viralni hit. Odakle vode poreklo šnenokle? Šnenokle, poznate i kao bečki oblaci, potiču iz austrijske kuhinje. Ovaj poslastičarski delikates nastao je u 19. veku u Beču. Reč „šnenokla“ potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“, što ukazuje na karakterističan izgled ovog deserta. Originalni recept obuhvata pripremu mekanih kuglica od šlaga koje se potom kuvaju u slatkom sirupu. Tradicionalno, šnenokle se služe posute mlevenim orasima ili kokosom, čineći ukusan spoj vazdušaste teksture i bogatog ukusa. Ova slatka poslastica postala je popularna širom sveta zbog svoje jedinstvene kombinacije jednostavnosti i elegancije. Kako se prave šnenokle Milene Dravić? Dušica, koju je u Metli tumačila legandarna glumica, ponosila se svojim tradiocnalnim porodičnim receptom za šnenokle. Zato, donosimo bakin recept za šnenokle. Ova poslastica pravi se od samo 5 sastojaka i to prilično lako. Sastojci:  1 l mleka 6 jaja 4 kašike šećera 40 g vanilin šećera 2 kašike brašna (ravne) Priprema: U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer i pustite da provri Dok se mleko greje, belanca sa kašikom šećera umutite u čvrst šne Kada mleko provri, smanjite vatru. Lagano uzimajte kašiku po kašiku umućenih belanaca i spuštajte u mleko, kao kad pravite knedle. Kuvajte po 10 sekundi i vadite odgovarajućom rešetkom. Belanca stavljajte u cediljku, da se dobro ocede, a oceđeno mleko sačuvajte. U njega ćete staviti šećer, brašno i žumanca i dobro promešati da se sjedine. Smešu koju ste dobili ukuvaćete u ostatku mleka koje je ostavljeno da lagano vri. Mešajte bez prestanka, kao kada kuvate puding, dok ne dobijete žućkast krem. Sklonite žuti krem sa vatre. Kuvane oblačiće od belanca stavite u posudice, prelijte žutim kremom i služite. Možete dodati keks, komadiće čokolade, cimet ili preliti topingom po želji. Prijatno! marguilattphotos/istock/gettyimagesplusThe post Čuvene šnenokle Milene Dravić postale viralne: Najbolji recept za omiljenu poslasticu appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.