Ćuretina iz rerne: Specijaliteti koje ćete spremiti za čas (recept)

Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Feb.2020, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuretina iz rerne: Specijaliteti koje ćete spremiti za čas (recept)

Ovo meso savetuje se osobama sa slabim imunitetom, a mi vam nudimo dva specijaliteta koja se lako pripremaju Rolat od ćuretine Za 4 osobe Priprema: 40 minuta Sastojci: 500 g ćurećeg mlevenog mesa 4 kašike pavlake 4 lista pršute 3 lista tanko sečene mocarele ili čedar sira kašika parmezana žumance 1 celo jaje 100 g brašna kašičica kumina 100 g prezli šaka peršuna ulje so biber Sa ovim jednostavnim receptima izgledaćete kao profesionalac u kuhinji: Slasni francuski kolači Priprema: Ćutetinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << stavite u dublju posudu i zamesite je s tri kašike prezli, žumancetom, sitno iseckanim peršunom, kuminom, biberom, parmezanom i prstohvatom soli. Prebacite je na pravougaono parče folije, posuto prezlama, dobro je utapkajte, a zatim preko nje stavite novu foliju i tanjite oklagijom. Kada dovoljno istanjite, premažite pavlakom, a uz gornju ivicu, odakle ćete početi da je uvijate, stavite pršutu i mocarelu. Dobro je urolajte, zatvorite krajeve i ubodite čačkalicom. Za sam kraj, ćuretinu pažljivo umočite u brašno, u umućeno jaje, pa u prezle, a potom prebacite u pleh, na koji ste prethodno stavili foliju i malo ulja. Pecite na 200 stepeni 40 minuta, a kada jelo bude gotovo, poslužite ga sa zelenom, kuvanom boranijom i malo susama. Ćuretina u sosu od pavlake i pečuraka Za 4 osobe: Priprema: sat i po Sastojci: 600 g ćurećih bataka i karabataka 200 ml neutralne pavlake za kuvanje 300 g pečuraka glavica crnog luka čen belog luka kašika suvog začina ulje veza peršuna so biber ruzmarin Učinite sebi dan lepšim – napravite kuglof sa suvim voćem Priprema : Batake i karabatake posolite, pobiberite i prosecite na par mesta kako biste u otvore ubacili beli luk i ruzmarin. Lagano ih poređajte u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali uljem i napunili s 200 ml vode. Prekrijte folijom i ubacite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni. Nakon 40 minuta foliju sklonite, temperaturu smanjite i meso pecite dok ne porumeni. U međuvremenu, u tiganju s malo ulja propržite sitno iseckan crni luk. Kad požuti, dodajte mu oprane i na listove isečene pečurke, a desetak minuta kasnije sve sastojke prelijte neutralnom pavlakom. Dobro promešajte i dodajte ćuretinu. Ostavite da se krčka na blagoj vatri 30 minuta, a pre posluženja ukrasite peršunom. Foto: Guliver/Gettyimages

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Spremaćete je iznova: Teleća čorbica koja će zagrejati i okrepiti sve goste (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 16:08

Nemoguće odoleti....Ovaj recept za teleću čorbu će vam sigurno postati omiljeni. Evo šta vam je potrebno da spremite ovaj "klasik" među supama i čorbama:..U dubljoj šerpi stavite meso da se kuva dok ne omekša...U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje i izdinstajte luk, pa dodajte povrće –...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.