Crveni karmin je moćan, ali samo ako izaberete pravu nijansu: Kome pristaju toplije, a kome hladnije

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 13:52

Crveni karmin je moćan, ali samo ako izaberete pravu nijansu: Kome pristaju toplije, a kome hladnije

Ne pristaje svaka nijansa svakom tipu kože i kose, zato obratite pažnju na sledeće detalje.

Svaka žena u svojoj kolekciji šminke ima crveni karmin za svaku priliku, pa čak i za svakodnevno korišćenje. Bez njega se osećaju kao da su nage, a to dovoljno govori o tome koliko je ovaj karmin snažno žensko oružje, koje u svetu lepote zauzima posebno mesto.

Ipak, ne zaboravimo da ne pristaje svaka nijansa svakome i da ima brdo sitnica koje mogu pokvariti izgled crvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karmina na vašim usnama. Iako je crvene boje, sadrži niz pigmenata raznih tonova, pa saznajte koji je za vas.

Nijansa crvenog karmina koja vam najbolje odgovara zavisi od vašeg tipa kože i boje kose. Pošto je među popularnijim varijantama, kozmetičke kompanije rade na stotine nijansi među kojima možemo pronaći onu savršenu. Poenta je da napravite sklad između tona kože i šminke, kako bi izgled bio ujednačen.

Među specifičnim nijansama su crvenokose - njima pristaju topli i blago narandžasti tonovi, na granici s koralnom.

Smeđokose imaju velik izbor, od koralnih preko jako crvenih do boje crnog vina. Kod njih se radi o skladu s toplim, zemljanim tonovima, stoga ruževi mogu vući i na smeđe.

S druge strane, plavuše često imaju 'providnu' kožu, pa im se vide vene, lakše biraju plavičaste, blago ljubičaste i roze podtonove. Taj hladniji spektar odlično im pristaje te im daje elegantnu lepotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.