Čorba od brokolija sa specijalnim slasnim dodatkom

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Okt.2020, 16:08

Čorba od brokolija sa specijalnim slasnim dodatkom

Čorba od brokolija sa posebnim dodatkom biće sve što vam je potrebno danas (a i svaki drugi dan)!  Kako se ovo povrće ubraja u deset najzdravijih namirnica, osim što će vas zagrejati u hladnim danima, čorba od brokolija će organizmu osigurati sve potrebne nutrijente za zdravlje. Kada joj dodate specijalni dodatak – tost sa sirom, naći će se na vašem obaveznom nedeljnom meniju. (Pročitaj: Vegetarijanska paelja – bogatstvo ukusa i dodir Španije) Čorba od brokolija Vreme kuvanja: >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << 10-15 minuta Sastojci: Sastojci za čorbu (4 tanjira) 1-2 brokuli, isečene na cvetove (isecite cvetove blizu mesta na kojem se susreću sa stabljikom) 100 g kisele pavlake ili milerama Sastojci za tostirani sendvič sa sirom: 4 velike kriške hleba maslac za mazanje 150 g izrendanog cheddar-a Priprema: – Zakuvajte posoljenu vodu u loncu kao da pravite testeninu. Dodajte brokoli i kuvajte četiri do pet minuta ili dok ne postane dovoljno mekana da se razlomi. – Prebacite brokoli u blender. Mutite brokoli polako dodajući vodu u kojoj se kuvao dok ne dobijete teksturu čorbe koja vam se sviđa. – Kad ste zadovoljni teksturom, dodajte mleko i mutite još minut. Čorba bi trebalo da bude svetlo zelena i penasta. Dodajte začine po svom ukusu. Pravljenje sendviča – Svaku krišku hleba obilno namažite maslacem. Na maslac nanesite sir, a zatim preklopiti kriške, tako da dobijete dva velika sendviča sa sirom. – U pleh koji se ne lepi položite sendviče da se tostiraju na srednjoj vatri. Malo pritisnite viljuškom sendviče kako biste bili sigurni da prijanjaju uz tiganj. Nakon dva minuta smanjite temperaturu. (Pročitaj: Može i za ručak: Omlet sa spanaćem i parmezanom) – Sir će se početi da se topi, a hleb će upiti maslac, zbog čega će sendvič poprimiti lepu zlatnu koricu. To će potrajati oko pet do šest minuta. Okrenite sendviče i popržite ih s druge strane. – Kada isključite ringlu ostavite sendviče još nekoliko minuta da odstoje u tiganju. Pre serviranja isecite ih na pola po dijagonali. – Podgrejte čorbu od brokolija, sipajte u tanjire i uz svaki poslužite polovinu sendviča sa sirom. Prijatno! lepotaizdravlje.rsGuliver/getty imagesThe post Čorba od brokolija sa specijalnim slasnim dodatkom appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.