Čokoladni mafin sa avokadom

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Nov.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladni mafin sa avokadom

Svi se trudimo, ali retko ko uspe da odoli čokoladi i čokoladnim poslasticama. Ako ih se već ne odričemo, možemo da uživamo u najzdravijim verzijama čokoladnih poslastica. Čokoladni mafini su fantastičan izbor, pogotovo ako sadrže zdrave sastojke, kao što su avokado, kakao, heljdino brašno… Sastojci: 130 g mlevenih prepečenih lešnika 60g heljdinog brašna 5 kašika kakaa 2 kašičice praška za pecivo bez gluten 1/8 kašičice stevije u prahu 100g čokoladnog krema (nutela) 80ml >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << hladnoceđenog maslinovog ulja ili kokosovog ulja 80ml javorovog sirupa 80ml mleka (može i bademovo mleko) 2 jaja Glazura: 1 avokado 60ml javorovog sirupa 40g sirovog kakaa 80g nutele Priprema: Zagrejte rernu na 180C. Umutite sve sastojke. U pleh za 12 mafina stavite papirne korpice i sipajte smesu. Pecite 17 minuta. Izvadite mafine da se ohlade (10 minuta i držite u plehu da se ne bi raspali, a nakon toga iz izvadite da bi se što pre ohladili.) Glazura: sve sastojke izblendirajte dok masa ne bude u potpunosti glatka. Glazurom dekorišite mafine po sopstvenom nahođenju. Pročitajte i… Čokoladni mus sa nanom i borovnicama! Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu. Foto: Pinterest A.G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Pohovana teletina sa pireom od jabuka i pesto namazom

Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Nov.2017, 16:43

Iako znamo da pohovana jela nisu ni najmanje zdrava, nekada moramo udovoljiti sebi. Probajte ovaj na prvi pogled čudan spoj voća i povrća, mesa i pesto sosa… Sastojci: 1 kašika pesto sosa 50g maslaca 700 g krompira, krupnije iseckanih 300g zelenih jabuka, oljuštenih i krupnije iseckanih 1/3 čaše...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.