Česte urinarne infekcije, smanjen libido! Ginekolog UPOZORAVA - OZBILJNO SHVATITE ove promene u intimnoj regiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 14:18

Česte urinarne infekcije, smanjen libido! Ginekolog UPOZORAVA - OZBILJNO SHVATITE ove promene u intimnoj regiji

Nemojte čekati i što pre se obratite vašem lekaru!

Iako je pregled kod ginekologa za mnoge veoma neprijatan, nipošto ne treba zanemariti važnost prevencije i odlazak na redovne kontrole, naročito ako ste s*ksualno aktivni.

Međutim, svi smo ponekad nemarni kad je zdravlje u pitanju i često sami tražimo objašnjenja za upozoravajuće simptome. Evo šta u svakom trenutku treba da imate na umu...

S*ks ne sme da boli!

Ako užitak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zameni bolan i neprijatan osećaj u genitalijama, vreme je za hitan pregled. Bolan odnos može biti posledica infekcije i svakako što pre treba posetiti ginekologa.

Ispiranje vagine iznutra nije dobro jer se izlažete riziku od infekcija i bakterija.

Naime, stručnjaci su sve složniji u stavu da vaginalno ispiranje nije nimalo zdravo jer vaginalna flora ima nisku pH vrednost, što je štiti od zaraza. Nizak pH onemogućuje razvoj različitih bakterija i gljivica, koje u kiseloj sredini teško mogu da prežive. Ispiranjem možete da promenite hemijsku ravnotežu u vagini. Takođe, ispiranje može da smanji plodnost i do 30 odsto. Žene koje redovno ispiraju vaginu mogu da obole od infekcije koja vodi neplodnosti.

Uljani lubrikanti mogu da smanje delotvornost kondoma. Ako ih koristite, dobro pročitajte uputstvo i upotrebljavajte poliuretanske kondome.

Najbolje vreme za pregled dojki je nedelju dana nakon što ste imali menstruaciju jer tada prestaje natečenost grudi.

Ako često imate upalu bešike, obavezno mokrite pre i posle seksa jer ćete na taj način izbaciti bakterije koje su našle put do mokraćnog kanala.

Čak 85 odsto žena doživi orgazam jedino uz stimulaciju klitorisa. Ako i vi spadate u ovu grupu, ne brinite! S vama je sve je u redu i potpuno ste zdravi.

Sasvim je u redu ako vam se nakon porođaja smanjila želja za s*ksom jer su seksualni hormoni tad u drugom planu. S vremenom će se želja vratiti.

U redu je i da ređe želite s*ks ukoliko imate malu decu, ali pored obaveza koje imate, potrudite se da nađete vremena za vezu i partnera.

Antibiotici mogu da smanje delovanje kontraceptivnih pilula. Zato, ako koristite pilule, prilikom polnog odnosa dodatno se zaštitite kondomom.

Svaku neobičnu kvržicu ili otok na genitalijama i grudima potrebno je što pre prijaviti lekaru. Ako mislite da nešto nije u redu, ODMAH zakažite pregled.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.