Celulit – konačni obračun: Plan ishrane (5. dan)

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Maj.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Celulit – konačni obračun: Plan ishrane (5. dan)

Anticelulit dijeta ima cilj da pomogne organizmu da se oslobodi otrovnih materija. Dakle, ona ne zahteva oduzimanje kalorija, već hranu koja se može prijatno i lako svariti. Foto: Guliver/Thinkstock Promenite način ishrane zajedno sa nama, odaberite dijetu koja ima energetsku vrednost koja odgovara potrebama organizma, a posebnu pažnju posvetite odabiru namirnica i načinu njihovog pripremanja. Anticelulit plan ishrane (5. dan) Doručak: mleko, margarin, džem, hleb Užina: voće Ručak: grašak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << hleb, salata Užina: sok od voća ili povrća Večera: kuvano povrće, riba, salata, hleb Ekstra savet: Anticelulit šejk Anticelulit šejk bi trebalo da pijete svako jutro, umesto redovnog doručka, tokom nekoliko dana. Napitak će vas energizovati, pročistiti organizam, osloboditi ga viška vode i ublažiti nepravilnosti na nogama. Potrebni sastojci za ovaj zaista čarobni napitak: voda, šaka spanaća, pola banane, pola pomorandže, nekoliko kolutića ananasa, malo cimeta. Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete napitak. Evo zašto su baš ovi sastojci dobri: Spanać je odličan izvor gvožđa i vlakana. Pospešuje probavu i tako pomaže pri izbacivanju štetnih materija iz organizma. Pomorandža je bogata vodom, vitaminom C, vlaknima i antioksidansima i dobra je za sjaj kože. Ananas ima diuretska svojstva, pomaže u borbi protiv zadržavanja tečnosti u telu i sadrži antioksidanse zbog kojih koža izgleda zdravo i zategnuto. Banana je puna kalijuma i dobar je izvor vitamina B6 i dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Takođe, pomaže protiv zadržavanja tečnosti u telu. Cimet stimuliše cirkulaciju, a svi znamo da celulit najčešće nastaje upravo zbog problema s cirkulacijom. Voda je izuzetno važna u borbi protiv celulita jer izbacuje štetne materije i nakupljene tečnosti iz organizma.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Pojedite jabuku pre odlaska u šoping

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Maj.2015

Da bi otkrili koliko zdrav obrok pre odlaska u prodavnicu podstiče kupce na kupovinu zdrave hrane, naučnici britanskog Univerziteta Kornel sproveli su eksperiment u kome su analizirali kako ono što ljudi jedu pre šopinga utiče na odabir namirnica. Foto: Guliver/Thinkstock Tokom istraživanja su...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.