Biljka koja ČINI ČUDA: Njen CVET se koristi kao MELEM ZA LEČENJE svih KOŽNIH BOLESTI (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 19:35

Biljka koja ČINI ČUDA: Njen CVET se koristi kao MELEM ZA LEČENJE svih KOŽNIH BOLESTI (RECEPT)

Vrhunski dar iz prirode za kožu.

Neven je jedna od najkorisnijih biljaka za negu i lečenje kože. Sadrži flavonoide uz čiju pomoć deluje protivupalno pa se koristi protiv opekotina i rana, svih vrsta ekcema, psorijaze. Omekšava kožu, regeneriše je i hidrira, i važan je sastojak mnogih kozmetičkih tretmana.

Biljka neven je najpoznatija po svom cvetu žućkasto-narandzaste boje. Bere se za vreme sunčanih dana kada je cvet otvoren, a suši na promaji. Prijatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je mirisa. U narodnoj medicine važi za cvet od kojeg se prave najbolja ulja i melemi za negu. Posebno se preporučuje za negu suve i perutave kože.

Upotreba nevena za kožu:

Obnavlja površinski sloj kože epiderm, i na taj naćin ubrzava zaceljivanje kožnih promena, čak i otvorenih rana koje ne zarastaju.

Antibiotik

Cvet nevena se koristi za tinktutere, ulja, masti, i za čaj. Dobar je za lečenje rana, osipa na koži, čireva i opekotina svih vrsta. Pomaže i kod alergijskih reakcija.

Krema od nevena

Sastojci: četvrtinu šolje latica osušenog cveta nevena, četvrtinu šolje ekstradevičanskog maslinovog ulja, 20 g pčelinjeg voska

Priprema: Maslinovo ulje i latice nevena grejte oko 10 minuta na umerenoj temperaturi, a zatim ostavite poklopljeno nekoliko sati. Potom procedite kroz gazu. Dobijeno ulje sipajte u novu posudu za kuvanje i dodajte rendani pčelinji vosak uz stalno mešanje dok se ne rastopi. Smesu prebacite u teglicu i ostavite da se ohladi. Dobijena nevenova krema ima dug rok trajanja samo ako se čuva zatvorena i na hladnom mestu.

Savet: Krema od nevena se pokazala izuzetno efikasna i protiv uboda insekata. Neven ispušta miris koji odbija komarce, kao i ostale leteće insekte, a krema od nevena pomaže da se koža na mesto uboda smiri i da se što brže zaleči.

Pre upotrebe bilo kog leka ili kreme posavetujte se sa vašim lekarom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.