Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Okt.2017, 21:09 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Batat desert – idealan za jesenje dane
Za vas smo pronašli recept za kolač sa neobičnim sastojkom. U pitanju je batat – slatki krompir. On nema nikakve veze sa običnim krompirom. To je visokoenegetska kultura koja sadrži puno skroba, a vrlo malo masti. Može ispuniti značajan deo svakodnevnih potreba u ishrani čoveka jer ima mnoštvo ugljenohidrata, vitamina (A, C, E, B6) i minerala (kalijum, mangan, gvožđe…). Najveća je vrednost batata velika količina beta karotena. No, da vidimo kako on može biti desert. Sastojci • >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << 400 g pirea od batata • 1 l mleka • 2 pudinga od vanile • 180 g šećera • 50 g gustina • malo ruma • 20 g želatina • 500 ml slatke pavlake za šlag • keks Pročitajte i… Recept dana: Nutela torta Priprema 1. Oljušten batat skuvajte i od njega naprevite pire. 2. U većoj šerpi promiješajte pire od batata, mleko, puding, šećer, gustin i rum. 3. Stavite na vatru i kuvajte dok se ne zgusne (oko 10 minuta). 4. Skuvani krem prekrijte i ostavite da se ohladi. 5. Želatin pripremite po uputstvu i ostavite da nabubri. 6. Ohlađeni krem izmiksajte dok ne postane glatka i kremasta masa pa u nju umešajte želatin, ponovno izmiksajte da se sjedini. 7. Posebno izmiksajte 250 ml šlaga pa umiješajte u krem. 8. Prethodno malo natopljen mlekom keks složite na dno postolja ili kalupa i pripremljeni krem prelijte/nanesite preko keksa. 9. Zatim izmiksajte preostalih 250 ml šlaga i ukrasite krempitu. 10. Po želji po vrhu naribajte čokoladu ili ukrasite po želji. 11. Pre serviranja dobro ohladite. *Sastojci su dovoljni za pleh veličine otprilike 35×20 cm ili okrugli kalup prečnika oko 26 cm. Zavisno od veličine kalupa, variraće i sama visina kolača ili torte. Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu. Foto: Pinterest A.G.
Nastavak na Lepota i zdravlje...