BRZE DOMAĆE LISNATE POGAČICE: Spolja hrskave, unutra nežne i kremaste, a čak će i narednog dana biti sveže

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 08:31

BRZE DOMAĆE LISNATE POGAČICE: Spolja hrskave, unutra nežne i kremaste, a čak će i narednog dana biti sveže

Ne oduzimaju puno vremena, a fantastčne su za doručak ili užinu.

Malo ko ne voli lisnata peciva, ali retko ko želi da provede celo posle podne razvijajući testo. I zato odemo u pekaru i biramo, ali... domaće je domaće. Danas vam donosimo recept za brze lisnate pogačice, koje se lako prave, a preukusne su.

Možete ih jesti za bilo koji obrok, slažu se i uz slano i uz slatko. Odličan su za doručak u kombinaciji sa sirom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jogurtom ili suhomesnatim proizvodima.

Potrebno je:

Neka vam kao merka posluži lonče od 200 gr.

Priprema:

U vanglicu sipajte hladnu vodu, dodajte nadošli kvasac, ulje, brašno i so, a potom sve zamesite u glatko testo. Nakon što je testo odstojalo pola sta, na njega izrendajte trećinu smrznutog margarina. Potom testo presavijte par puta, a onda ga stavite u kesu na hladno. Proces ponovite dva puta. Sada je vreme za razvijanje, a kada ste ga istanjili na željenu debljinu, isecite pogačice i poređajte ih u podmazan pleh. Ostavite ih da odstoje oko 20 minuta, pa ih premažite žumancetom i pecite na 220 stepeni oko 25-30 min.

Uživajte u domaćim ukusima iz bakine kuhinje!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.