BOLUJEM OD NEIZLEČIVE BOLESTI 5 lekara radilo na tome da otkrije šta se dešava sa slavnom glumicom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 17:19

"BOLUJEM OD NEIZLEČIVE BOLESTI" 5 lekara radilo na tome da otkrije šta se dešava sa slavnom glumicom

Prošla kroz pakao.

Holivudska glumica i aktivistkinja Olivija Mun nedavno je za magazin "People" otvoreno progovorila o borbi za svoje zdravlje otkako je dobila dijagnozu autoimune bolesti fibriomialgije.

- Nisam bila sigurna šta mi se dešava. Godinama sam se borila sa mnogo različitih simptoma, nesvesna onoga šta se krije iza toga - započela je priču glumica.

Atraktivna 40-godišnjakinja je u saradnji sa ekspertskim timom od pet lekara saznala da boluje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od fibromialgije. Reč je o autoimunom poremećaju za koji ne postoji lek, ali u ublažavanju simptoma mogu da pomognu lekovi i život sa eliminisanjem stresa u što većoj meri.

A post shared by L i v (@oliviamunn)

Fibromialgija je stanje sistemski poremećenog metabolizma, a najčešće se javlja kod žena i u to periodu adolescencije usled jakog inteziteta stresa. Karakteriše ga niz simptoma kao što su opšta slabost mišića, umor, problemi sa spavanjem, pamćenjem i raspoloženjem, razdražljivost, jake potiljačne glavobolje.

- Morala sam značajno da promenim svoj režim ishrane i vežbanja. Odjednom sam morala puno da razmišljam o tome šta unosim u svoje telo. Iz ishrane sam izbacila gluten, mlečne proizvode i šećer. Morala sam izbacim mnogo stvari koje sam navikla svakodnevno da konzumiram i koje sam zaista volela - rekla je glumica.

A post shared by L i v (@oliviamunn)

Olivija kaže da joj promena načina života nije lako pala, ali njen izbor je bio jasan. Lekari su joj objasnili mračnu budućnost ukoliko odmah nešto ne uradi po tom pitanju.

- Morala sam zaista da poslušam naredbe lekara i izbacim sve namirnice. Lekari mi je rekao da moram da poradim na zdravlju svojih creva, a da je najvažniji savet svesna ishrana odnosno da sve što jedem, moram stvarno da volim - istakla je Munova, i dodala:

A post shared by L i v (@oliviamunn)

- Morate da pronađete ono što volite da jedete i pijete jer će to stvoriti promenu. Sva istraživanja pokazala su da kada ste srećni, stvarate hemikalije koje su dobre za celo telo i zdravlje. Kada ste nesrećni i radite stvari koje vam se ne sviđaju ili pak jedete stvari koje vam ne odgovaraju, stvarate u svom telu loše reakcije koje nisu dobre za vas. Da biste ostali zdravi, morate da pronađete stvari u kojima uživate. To je za mene bilo ključno - dodala je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.