BOLOVI U NOGAMA otkrivaju sve o ZDRAVLJU! Problem s kolenima ili stopalima šta ti poručuje?

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 13:31

BOLOVI U NOGAMA otkrivaju sve o ZDRAVLJU! Problem s kolenima ili stopalima šta ti poručuje?

Telo šalje signale da se malo zagledamo u sebe i nešto promenimo jer se ono kroz bol buni

Kao mladi možda i previše brinemo o fizičkom izgledu.

S godinama smo s druge strane najčešće u mislim zašto nas nešto boli i kako to da rešimo. Pogledamo malo bolje pa primetimo "borice", kapilare i pokoju sedu vlas, i počinje se javljati panika, ali ubrzo se privikavamo jer imamo bezbroj drugih preokupacija.

Psihosomatski pristup tegobama s nogama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kolena predstavljaju našu fleksibilnost. Ona izražavaju sposobnost prilagođavanja, ponos, ego i tvrdoglavost. Kad krećemo napred, često osećamo strah od prilagođavanja i istog trenutka postajemo nefleksibilni, a kolena se odmah ukoče. Želimo se kretati, ali nismo spremni menjati svoj način kretanja. Za izlečenje kolena je potrebno puno vremena jer su u pitanju ponos i pravičnost. Potrebno je zapitati se gde ste bili nepopustljivi, odbaciti tvrdoglavost i opustiti se. Važno je razviti više tolerancije.

Stopala su povezana s razumevanjem sebe i života oko sebe - prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Smetnje sa stopalima ukazuju na jaku volju za napredovanjem pa se ona zbog toga počinju kočiti. Bitno je da spoznate kako je za napredak uvek važna ravnoteža mira i aktivnosti. Stariji se ljudi teško kreću jer imaju osećaj da nemaju kuda otići za razliku od male dece koja su vesela, skakuću i plešu.

Smetnje s kukovima - upućuju na krutost i nefleksibilnost, a nastaju zbog straha od budućnosti i nesposobnosti odlučivanja u važnijim situacijama.

Utrnulost - osećaj utrnulosti ukazuje na dugo življenje u emocionalnoj hladnoći, odnosno osećaji su utrnuli kao i noge. Otvori se prema životu i osećaju ljubavi, sreće i sklada, piše miss7zdrava.24sata.hr.

Otekline - predstavljaju sputavanje emocionalnog života. Stalno su prisutna sećanja na situacije gde smo bili povređeni. Otekline često ukazuju na prigušene suze, osećaj vezanosti i potrebu da druge okrivljujemo za svoja ograničenja. Oslobodite se prošlosti i prestanite razmišljati o tome šta ne želite i prepustite se reci života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.