BOGDANA SE PORODILA CARSKIM REZOM: Cecina snajka donela na svet DEČAKA, a evo kako TEČE OPORAVAK

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 13:46

BOGDANA SE PORODILA CARSKIM REZOM: Cecina snajka donela na svet DEČAKA, a evo kako TEČE OPORAVAK

Supruga Veljka Ražnatovića porodila se carskim rezom i na svet je donela dečaka.

Bogdana Ražnatović, jutros je primljena u jednu privatnu kliniiku u Beogradu gde je carskim rezom na svet donela dečaka.

Bogdani i Veljku je to drugi sin, a nasledniku su dali ime Krstan, više o ovome PROČITAJTE OVDE.

Ceca je pre par dana izjavila da Veljko priželjkuje da porođaj bude 17. april, dan kada je rođen njegov otac Željko Ražnatović Arkan. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- U dogovoru sa doktorom koji je vodio trudnoću, Bogdana Ražnatović je izabrala način na koji želi da se porodi. Svi se veoma raduju, a pripreme za dolazak mališana su uveliko u toku, rekao je izvor blizak Ražnatovićima za Blic.

Carski rez podrazumeva hirurški zahvat koji se sastoji od pravljenje reza na trbuhu i na materici, kao i vađenja bebe kroz taj rez. Operacija carski rez može biti planirana i hitna. Planirani carski rez se zakazuje onda kada se unapred zna da ne postoji mogućnost vaginalnog porođaja. Do hitnog carskog reza dolazi kada se u toku porođaja jave određene komplikacije zbog kojih je suviše opasno završiti porođaj vaginalnim putem.

Na našim prostorima, procenat trudnica koje se porađaju carskim rezom kreće se oko 30%, i raste tokom godina. Operacija carski rez jeste brz i bezbolan proces, s obzirom na to da se radi pod anestezijom, ali podrazumeva postupak kod kojeg se otvara trbušna šupljina, i zbog toga nosi veći rizik po trudnicu od vaginalnog porođaja.

A post shared by Ⓒ︎ Ⓔ︎ Ⓒ︎ Ⓐ︎ (@ceca.raznatovic.fans)

Porođaj, bilo prirodni, vaginalni ili carski, predstavlja napor. Ipak, naše telo je savršeno spremno za ovakve izazove.  Materica, mišići, ligamenti i hormoni rade zajedno i sinhronizovano kako bismo bebu doneli na svet, a zatim se brzo prirodno oporavili da bi je hranili i negovali.

Ipak, u zavisnosti od vrste porođaja, zavisiće u mnogome i brzina oporavka. Carski rez, iako bezbolan, komforan i brz porođaj, predstavlja ozbiljnu operaciju i nosi sa sobom duže vreme oporavka u odnosu na prirodni (vaginalni) porođaj.

U porodilištu se posle carskog reza ostaje duže, uglavnom četiri do pet dana, ne računajući dan operacije. U drugim zemljama je taj period kraći, negde se čak porodilja otpušta iz porodilišta 24 sata nakon operacije, posebno ako ima pomoć kod kuće. Uglavnom je potrebno otići u porodilište sedam dana nakon porođaja da se izvade konci, osim ako ih ne izvade još pred otpust u porodilištu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.