BESPLATAN TRIK JELENE ĐOKOVIĆ ZA ZDRAVU KOŽU: Ovo često zaboravljamo, a lice postaje lepše i mlađe

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2022, 21:37

BESPLATAN TRIK JELENE ĐOKOVIĆ ZA ZDRAVU KOŽU: Ovo često zaboravljamo, a lice postaje lepše i mlađe

Tako je jednostavno, a tako efikasno!

Ovaj tretman koji podmlađuje i neguje kožu lako se izvodi u kućnim uslovima, a teško da ćete pronaći efikasniji, jednostavniji i jeftiniji način da se opustite i istovremeno učinite tako mnogo za svoju kožu lica.

Parenje lica je možda i najlakši i najpristupačniji način da se pozabavimo najosetljivijim (i, priznajmo, mnogima najvažnijim) delom kože — licem. On je uglavnom i najprijatniji: ne radimo maltene ništa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a osećamo se tako opušteno dok vruća para prekriva svaki milimetar lica — i uz to se negujemo! Bez obzira na to radite li ovakav vid tretmana kod profesionalca ili u kućnim uslovima, činite ogromnu uslugu svojoj koži, ali samo kada ga izvodite pravilno.

— Para može da izazove ozbiljne opekotine, pa je veoma važno držati lice na bezbednoj udaljenosti od izvora pare — napominje dr Hedli King, poznata njujorška dermatološkinja. — Najbolje je biti 15 do 25 centimetara do izvora.

Poznato je i da supruga našeg tenisera Novaka Đoković, Jelena Đoković ne koristi hemijske preparate, već kožu neguje na prirodan način, a većina njene kozmetike su ulja poput kokosovog, jojobinog, maslinovog, ili pak ulja od semena maline i kantarionovo.

Međutim to nije sve. Jedna od stavki je i naparivanje lica, a idealno je da to radite s vremena na vreme.

U ključalu vodu dodajte par kapi ulja kamilice, ruzmarina ili limuna, stavite veliki peškir preko glave i nagnite se preko lonca nekih 5 do 10 minuta. Sličan efekat možete dobiti i ako peškir umočite u toplu vodu, a potom nežno pritiskate lice, samo vodite računa o samoj temperaturi kako se ne bi ispekli.

Stručnjaci napominju da bi trebalo napariti lice samo dva puta nedeljno, a proces ne bi trebalo da traje duže od pet do sedam minuta jer sve više od ovoga izaziva kontraefekat! Ukoliko, međutim, izlažete kožu lica pari pravilno, uživaćete u svim njenim blagodetima, a ovo su samo neke od njih.

Iako često nismo svesni toga, postoji važna razlika između dehidrirane i suve kože: dehidriranoj fali vode — dakle, hidratacije, a suvoj ulja i sebuma, odnosno proizvoda koji će joj pružiti vlažnost i nadoknaditi ono što joj nedostaje da bi bila zdrava i lepa.

Kada je koža dobro hidrirana, sastojci preparata koje koristite za negu bolje će prodreti, naročito ako ih nanesete odmah nakon izlaganja kože lica pari. Recimo, dermatolozi ističu da apsorpcija vitamina C efikasnija u ovim slučajevima.

Zahvaljujući vodi i toploti, lice će biti znatno mekše posle ovakvog tretmana, a čišćenje zapušenih pora lakše i manje bolno, zbog čega mnogi dermatološki tretmani počinju tako što se koža najpre napari.

Ukoliko imate masnu kožu sklonu aknama, para može da vam pomogne da otpušite pore i oslobodite "zarobljena" prirodna ulja, ali i prljavštinu i bakterije koje izazivaju bubuljice i mitisere. Idealno je izlagati kožu pari posle čišćenja jer ovaj metod deluje kao dubinsko čišćenje.

Dobra cirkulacija pomaže u proizvodnji kolagena i elastina, koji pružaju zdrav izgled kože, a toplota u pari pomaže da podstakne ovaj prirodni proces. Zahvaljujući tome, lice će biti glatko, sjajno i zategnutije, a potkožne bubuljice izbijaju na površinu, što je neophodno da bismo ih se oslobodili.

Izlaganje lica pari, pored svega nabrojanog, pomaže da se relaksiramo i svojevrsna je beauty meditacija! Neka ona bude obavezan deo vaše rutine najmanje jednom nedeljno, idealno u danu koji je posvećen vašem opuštanju i brizi o sebi. Nabavite kvalitetnu kućnu saunu za lice ili samo prokuvajte šerpu punu vode i uživajte, a vaša koža će vam biti zahvalna.

BONUS VIDEO: Jutarnja rutina voditeljke Sanje Kužet - Ovako započinje dan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.