BAKINGEMSKA PALATA ĆE SE TRESTI: Kraljevski biograf izneo ŠOKANTNE DETALJE iz života kraljevske porodice, posebno na meti Megan i Hari

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 15:05

BAKINGEMSKA PALATA ĆE SE TRESTI: Kraljevski biograf izneo ŠOKANTNE DETALJE iz života kraljevske porodice, posebno na meti Megan i Hari

Niko nije ni mogao da sluti da se ovo dešavalo iza kulisa, a posebno iznenadili Kejt i Vilijam

Bakingemska palata će se opet tresti, predviđaju mediji, pošto sledeće nedelje izlazi nova knjiga o životu kraljevske porodice. Kraljevski biograf Valentin Lou izneo je niz špkantnih detalja u knjizi  "Dvorjani: Skrivena moć iza Krune", a posebno su mu na meti bili Megan Markl i princ Hari.

Biograf je opisao mnogo pikanterija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz života kraljevske porodice, od skandala kralja Čarlsa nakon smrti kraljice, preko mržnje Kejt prema Hariju i Megan, pa sve do reakcija na famozni intervju kod Opre Vinfri.

Knjiga koju je objavio "The Times" izazvaće velike potrese i otkriće mehanizme funkcionisanja palate, koji su dugo bili skrivani od javnosti, kaže izvor upoznat sa sadržajem. Osim toga, otkriće i mnoge ljude iz senke koji i te kako učestvuju u vladavini, a koji nisu bili poznati javnosti i čiji identitet se godinaka krio.

Izvor otkriva 5 najšokantnijih detalja koji su dugo sakrivani iza kulisa savršenosti kraljevske porodice.

"Istorija će nam suditi" – čelična Kejt

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su u dvočasovnom intervjuu u martu 2021. godine izneli niz optužbi na račun kraljevske porodice i javnosti ponudili gomilu "prljavog veša".

Par je izneo brojne optužbe protiv palate, a najviše je šokirala optužba za rasizam. Vojvotkinja je tvrdila i da se dok je bila trudna sa Arčijem povelo pitanje koju će boju kože imati njeno dete.

- U tim mesecima kada sam bila trudna, govorili su mi da neću dobiti obezbeđenje ni titulu ali su se isto tako brinuli koliko će mu biti tamna koža, rekla je Megan koja je mulatkinja. Vojvotkinja ipak nije želela da kaže ko joj je to rekao.

- Mislim da bi to imalo teške posledice po njih, rekla je ona.

Dok su se članovi kraljevske porodice trudili da otkriju ko je ta osoba, na predlog jednog od dvorjana uključena je jedna fraza koja je iznenadila mnoge. Naime, oni su tada pokušali da opovrgnu Meganine izjave relativizacijom sećanja i izjavili su da se "sećanja se mogu razlikovati".

Ono što je iznenadilo mnoge je da je Kejt izašla u odbranu osobe koja se navodno ponašala rasistički. Ona je navodno rekla:

- Istorija će nam suditi, ako se ova fraza ili fraza poput nje ne uključi, sve što su rekli biće uzeto kao istina.

Vilijamov zahtev nakon intervjua 

Kejt nije bila jedina koja je zauzela čvrst stav protiv Harija i Megan nakon intervjua. Vilijam je takođe izašao pozivajući porodicu da stane u odbranu.

U knjizi se navodi je da je Vilijam podstakao grupu koja je raspravljala o odgovoru Megan i Hariju, kako bi se uverio da će uspeti da pobiju tvrdnje iznete protiv kraljevske porodice.

Navodno je rekao: - Zaista je važno da vi momci smislite pravi način da pokažete da lažu.

Kralj Čarls nakon smrti kraljice

Dok je nacija tugovala za kraljicom Elizabetom II, a viši članovi kraljevske porodice pripremali ceremoniju krunisanja novog vladara, osoblje iz palate se suočavalo sa viškom zaposlenih.

Oko stotinu kraljevskih radnika primilo je pisma u kojima ih upozoravaju da mogu izgubiti posao, navodi se u knjizi. Šokantna vest objavljena je samo četiri dana nakon perioda žalosti i ostavila je neke "vidno potresene", dok su drugi bili besni na Čarlsa što je to dopustio.

Naime, pošto je kraljica umrla, značajan broj kraljevskih radnika više nije bio potreban.

Strogi kriterijumi

Kralj Čarls je više puta govorio o svojoj želji da modernizuje kraljevsku porodicu – iako je potrošio 250 miliona funti na svoje krunisanje.

Ali on nije jedini koji to želi, jer je njegov sin i budući kralj, princ Vilijam takođe napravio male korake. Kada je zaposlio svog drugog privatnog sekretara, proverio je njegovo školovanje. Nekada je prihvatljivo bilo da je sekretar završio istu školu kao i Vilijam ili neku sličnu skupu privatnu školu.

Zaraćene strane

Nova knjiga se dotiče različitih osnova moći unutar kraljevske porodice - uključujući i posledice Harijevog odricanja od titule.

Biograf opisuje kako je moć bila koncentrisana oko pokojne kraljice, Čarlsa, i njegovih sinova Vilijama i Harija - pre nego što se mlađi povukao. Takođe se donekle upušta u opis odnosa između dve suprotstavljene frakcije - Čarlsa i njegovih sinova i kraljice Elizabete.

Dok su se Čarls i njegovi ljudi borili na više frontova, stavovi pokojne kraljice i njen način vladanja nisu odobravali Hari i Vilijam, a razlog je bio generacijski jaz i želja za modernizacijom.

Jedan dvorjanin je rekao: - Svako ima svoj mentalitet na bojnom polju, bez obzira da li je to ono što porodica želi ili ne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.