ALKALNE NAMIRNICE: Hrana koja ČISTI organizam, ŠTITI i JAČA, jedite ovo i NEĆETE ima ti PROBLEM sa KILOGRAMIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 15:41

ALKALNE NAMIRNICE: Hrana koja ČISTI organizam, ŠTITI i JAČA, jedite ovo i NEĆETE ima ti PROBLEM sa KILOGRAMIMA

Ph vrednost našeg organizma je bazna, te mu kisele namirnice poput brze hrane i hrane bogate šećerom ozbiljno narušavaju funkciju.

Gojaznost, pad imuniteta, bolest srca i maligna oboljenjasu posledice današnjeg tempa života u kojem dominiraju neuredni i preobilni obroci, teška i masna hrana bez biljnih vlakana, preterana upotreba brze hrane i šećera. Ovakve namirnice ne samo što narušavaju zdravlje, već u telu izazivaju sniženje pH vrednosti sredine što dovodi do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << disbalansa i stresa u organizmu.

Zato je dobro držati se alkalnih (baznih) namirnica i konzumirati ih u velikim količinama.

Predstavljamo vam pet alkalnih namirnica koje će vašem telu obezbediti pravilan pH.

1. Blitva

Blitva je odlična alkalna namirnica koja ima antibakterijska, antivirusna i antioksidativna svojstva.

2. Dinje

pH vrednost dinje je 8,5 što je čini savršeno baznom i prijatnom za vaš organizam. Lubenica takođe spada u ovu grupu, jer  su vlakna i voda glavni njeni sastojci i kao takva predstavlja pravog "čistača" vaših creva.

3. Heljda

Heljda predstavlja odličnu zamenu za pšenicu. Bogata je energijom i kao takva vam može obezbediti dovoljno energije za ceo dan. Često konzumiranje heljde doprinosi očuvanju vašeg srca.

4. Maslinovo ulje

Vitamin E i monozasićene kiseline predstavljaju pravo blago ove namirnice.

5. Laneno seme

Laneno seme je uljarica puna vlakana i vitamina E. Najbolje je konzumirati ga u mlevenom obliku.

OSTALE ALKALNE NAMIRNICE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.