ALERGIČNA je na sopstvene suze i znoj - Devojčica (11) jedva podnosi bolove, EKCEM je sprečava da normalno živi

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 20:36

ALERGIČNA je na sopstvene suze i znoj - Devojčica (11) jedva podnosi bolove, EKCEM je sprečava da normalno živi

Njoj je najteže što više ne može da pleše, jer je to njen hobi koji mnogo voli, ali je ova bolest sprečava i u tome. Svrab, peckanje i bolni otoci su njena svakodnevnica.

Jedanaestogodišnja plesačica razvila je bolno stanje kože koje za posledicu ima alergiju na sopstvene suze i znoj. Za sada nema leka, već samo može da utiče na smanjenje simptoma.

Suma Vilijams je hospitalizovana krajem 2022. godine nakon što se njena koža osušila do pucanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postala crvena i upaljena ispod sloja kože koja se osipala.

U početku je njena majka mislila da Suma ima jake opekotine od sunca, ali je postala sve zabrinutija kada je primetila kako njena normalno zdrava ćerka drhti na vrućini i ima nepodnošljiv svrab po koži tokom noći.

- Kada smo otišli ​​u bolnicu, imala je stafilokoknu infekciju, a kada je bila na antibioticima, celo lice i telo su joj se osipali od glave do pete, kupka bi bila puna kože - rekla je ona. Dijagnostikovan joj je ekcem i razvila je neku vrstu alergije na sopstvene suze i znoj.

- To je srceparajuće jer voli da pleše. Kada pogleda sve svoje drugare sa plesa, uznemiri se i pita: "Zašto ne mogu da imam kožu kao oni?". To je srceparajuće. Suma trenutno isprobava novi injekcijski tretman, ali i dalje ima užasno bolne pukotine na licu.

Trenutno ne postoji lek za ekcem, psorijazu ili dermatitis, tako da je držanje simptoma pod kontrolom ključno za one koji žive sa bolešću, piše "Australian".

Kako pomoći u kontrolisanju ekcema i iritacije kože:

Srbija Danas/ Ona Telegraf/ M.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.