9 saveta da na poslu uvek izgledate besprekorno

Izvor: S media, 03.Jun.2010, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

9 saveta da na poslu uvek izgledate besprekorno

Da ne biste svakodnevno razbijali glavu suvišnim pitanjem šta da da obučete, za vas smo prikupili savete kako da svaki dan u nedelji izgledate samouvereno, lepo i doterano. Ovo su naši predlozi.

Vaš izgled na poslu treba da ocrtava vaše poslovne idealne. Takođe, obaveze su te koje vam nameću kako ćete izgledati u kancelariji



PODVRNUTI RUKAVI


Klasičan izgled, suknja, bluza i sako delovaće opuštenije i ne prestogo, ako podvrnete >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rukave svoje košulje. Ne previše, tek nekoliko santrimetara.

OTKOPČANO DUGME

Obucite košulju sa dijagonalnim prugama i smelo otkopčajte jedno dugme(ne tri). Kombinujte je sa svedenijim modelom pantalona.



POKAŽITE PRSTE


Sandalete sa otvorenim vrhovima, ako imaju ozbiljnu poslovnu formu dolaze u obzir. Savršeni pedikir se podrazumeva.

ISTAKNITE FIGURU

Ne krijte se iza vrećaste garderobe. Uska, ne pretesna, garderoba otkriva samosvesne osobe. Oštre linije garderobe ukazuju da ste ozbiljni i čvrsti u svojim namerama.

UNESITE BOJE

Crna, siva, teget se podrazumevaju u korporativnom svetu, ali ne morate da ih se slepo držite. Kod nekih zanimanja poželjno je da iskačete. Živa nijansa je asesoar sama po sebi, izbegnite dodatne desene.

ODEVANJE JE UMETNOST

Umesto da nosite klasiku: odelo i košulju, osvežite izgled tako što ćete obući ekstra uske pantalone tuniku, kratak blejzer.

NAKIT KAO PEČAT

Svoju ličnost ćete istaći ako nosite interesantan nakit. Samo efektna ogrlica je dovoljna da hladan, poslovan izgled učini prijatnijim. U obzir dolaze i interesantne minđuše, ešarpe, ali vodite računa da se ne pretrpate. I kaiš može dati izvesnu crtu vašem stajlingu. Može da bude kožni ili od tkanine.

DETALJI

Odeća koju nosite uvek mora da bude besprekorno ispeglana, cipele izglancane, ne prljave, musave, a kosa uredna. To je imperativ.



OBAVEZAN GORNJI DEO


Vaš stajling na poslu mora da podrazumeva gornji deo: neki simpatičan blejzer, sako, kardigan... Neka bude zanimljivog kroja, a možete ga okititi brošem.

Izvor: Žena Blic

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.