Zemljotres u Papui Novoj Gvineji

Izvor: RTS, 15.Maj.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Papui Novoj Gvineji

Zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihteru pogodio je područje u blizini obala Papue Nove Gvineje. Izdato upozorenje na opasnost od cunamija.

Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihteru pogodio je područje u blizini obala Papue Nove Gvineje, saopštio je Američki geološki zavod, nakon čega je Pacifički centar za upozorenje na opasnost od cunamija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izdao upozorenje.

"Zemljotresi ove jačine nekad izazivaju lokalne cunamije koji mogu da budu destruktivni duž obala, smeštenih u radijusu od 100 kilometara od epicentra zemljotresa", navodi se u saopštenju američkog centra, koje je preneo AFP.

Zemljotres se dogodio ispod mora na dubini od oko 43 kilometra, oko 122 kilometra zapadno od Bugenvila u Papui Novoj Gvineji.

Za sada nema izveštaja o žrtavama i materijalnoj šteti.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.