Zemljotres u Papui Novoj Gvineji

Zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihteru pogodio je područje u blizini obala Papue Nove Gvineje. Izdato upozorenje na opasnost od cunamija.

Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihteru pogodio je područje u blizini obala Papue Nove Gvineje, saopštio je Američki geološki zavod, nakon čega je Pacifički centar za upozorenje na opasnost od cunamija izdao upozorenje.

"Zemljotresi ove jačine nekad izazivaju lokalne cunamije koji mogu da budu destruktivni duž obala, smeštenih u radijusu od 100 kilometara od epicentra zemljotresa", navodi se u saopštenju američkog centra, koje je preneo AFP.

Zemljotres se dogodio ispod mora na dubini od oko 43 kilometra, oko 122 kilometra zapadno od Bugenvila u Papui Novoj Gvineji.

Za sada nema izveštaja o žrtavama i materijalnoj šteti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије