Zemljotres u Indoneziji, povređeno šest učenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Indoneziji, povređeno šest učenika

Najmanje šest učenika povređeno je danas u zemljotresu magnitude 6,0 koji je pogodio indonežansko ostrvo Javu i glavni grad Indonezije, Džakartu.

Učenici srednje škole zadobili su teške povrede kada se na njih srušio krov školske zgrade u provinciji Zapadna Java, saopštila je Nacionalna agencija za ublažavanje katastrofa.

Zemljotres je oštetio stotine kuće, uključujući i neke bolnice i džamije. Zvaničnici još procenjuju  razmere materijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << štete.

Epicentar zemljotresa je bio u moru zapadno od ostrva Jave, 153 kilometra jugozapadno od Džakarte, a žarište je bilo 43 kilometra ispod površine Zemlje.

U Džakarti je potres ljuljao zgrade 20 sekundi, a ponegde je stanovnicima naređeno da se evakuišu.

Televizija TVone emitovala je snimke na kojima se vidi kako kupci i radnici u panici beže iz tržnog centra u centru Džakarte.

Isti izvor prenosi da je veliki broj kuća oštečen u Zapadnoj Javi, kao i da je veliki broj ljudi pobegao na više tlo zbog opasnosti od cunamija.

Indonezija koja je na najvećem arhipelagu sveta, nalazi se u takozvanom "Vatrenom pojasu Tihog okeana", gde su česti zemljotresi i erupcije vulkana.

Zemljotresi magnitude od 6,0 do 6,9 su klasifikovani kao "umereno jaki" i mogu izazvati veliku štetu u naseljima. Prosečno se godišnje u svetu dogodi 100 zemljotresa te magnitude.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u Indoneziji, nema izveštaja o šteti

Izvor: N1 televizija, 23.Jan.2018

Zemljotres magnitude 6,0 pogodio je indonežansko ostrvo Javu i glavni grad Indonezije, Džakartu, saopštio je Američki geološki institut (USGS)...Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama, niti materijalnoj šteti...Epicentar zemljotresa je bio u moru zapadno od ostrva Jave, 153 kilometra jugozapadno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.