Izvor: Radio 021, 28.Jul.2019, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres od 4,2 Rihtera u Atini

Zemljotres magnitude 4,2 pogodio je oblast nedaleko od Atine, a seizmolozi navode da je on nastao zbog znatno jačeg potresa u Grčkoj pre više od nedelju dana.

Atinski institut za geodinamiku saopštio je da je današnji zemljotres bio u 19.09 po lokalnom vremenu i da je epicentar bio 21 kilometar severozapadno od glavnog grada Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << .

Zemljotres se osetio širom Atine, a za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti.

Direktor instituta Akis Celentis rekao je agenciji ANA-MPA da je današnji potres posledica zemljotresa magnitude 5,1 od 19. jula i da nema razloga za zabrinutost.

Grčko tle je podložno zemljotresima, a potresi magnitude 4,0 česta su pojava.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Manji zemljotres pogodio oblast nedaleko od Atine

Izvor: Danas, 28.Jul.2019

Zemljotres magnitude 4,2 pogodio je oblast nedaleko od Atine, a seizmolozi navode da je on nastao zbog znatno jačeg potresa u Grčkoj pre više od nedelju dana. Članak Manji zemljotres pogodio oblast nedaleko od Atine se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.