Zemljotres na dalekom istoku Rusije

Izvor: RTS, 26.Mar.2020, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres na dalekom istoku Rusije

Seizmolozi su kod Kurilskih ostrva u Pacifiku, na dalekom istoku Rusije, registrovali seriju potresa jačine 5,8 stepeni.
Reč je o seriji potresa koji su počeli juče u tom regionu, saopšteno je iz kancelarije za geofiziku Ruske akademije nauka u Sahaljinsku.
"Do 2 časa ujutru po moskovskom vremenu registrovan je ukupno 81 potres, najjači magnitude 5,8 stepeni", izjavio je izvor iz kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ruske akademije, prenosi Tas.
Snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni pogodio je juče ruska Kurilska ostrva na dalekom istoku.
Izdato je upozorenje za cunami na severu Kurilskih ostrva i oko 400 lokalnih žitelja je evakuisano na pozicije veće nadmorske visine, ali se ispostavilo da je talas cunamija dostigao samo pola metra. 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.