Zemljotres na Tajvanu, treslo se do Hongkonga

Izvor: Mondo, 02.Jun.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres na Tajvanu, treslo se do Hongkonga

Najmanje jedna osoba je danas poginula, a 18 povređeno u snažnom zemljotresu koji je potresao centralni deo Tajvana i koji su čak osetili i stanovnici 700 kilometara udaljenog Hongkonga.

Epicentar zemljotresa registrovan je na 32 kilometra istočno od centralne oblasti Nantu na dubini od 10 kilometara. Posle prvog udara, koji je zatresao zgrade i u glavnom gradu Tajpeju, usledilo je više naknadnih potresa, saopštili su zvaničnici.

Tajvanski geološki zavod >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je naveo da je zemljotres bio jačine 6,3 stepena Rihterove skale.



Nacionalna vatrogasna služba je objavila da je jedan planinar poginuo kada se na njega obrušilo kamenje na planini Ali. Tom prilikom dve osobe su teško povređene, prenela je agencija AFP.

U planinskim delovima pokrenuta su klizišta, a četiri helikoptera nadgledaju situaciju oko epicentra zemljotresa.

U zemljotresu jačine 7,6 stepeni Rihterove skale, koji je potresao Tajvan 1999. godine, poginulo je više od 2.300 ljudi.

(Tanjug, foto: screenshot/YouTube)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres snažno prodrmao Tajvan, ima i žrtava

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jun.2013

Najmanje jedna osoba je poginula, a 18 povređeno u snažnom zemljotresu koji je Tajvan i koji su čak osetili i stanovnici 700 kilometara udaljenog Hongkonga...Epicentar zemljotresa registrovan je na 32 kilometra istočno od centralne oblasti Nantu na dubini od 10 kilometara.Posle prvog udara, koji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Zemljotres na Tajvanu, poginulo dvoje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2013

U snažnom zemljotresu koji je potresao danas centralni deo Tajvana i koji su čak osetili i stanovnici 700 kilometara udaljenog Hongkonga, poginulo je dvoje ljudi, jedna osoba se vodi kao nestala a povređena je 21 osoba, najnoviji je bilans nesreće, javio je AFP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.