Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres jačine 4,1 stepena po Rihteru oko Bileće

TREBINJE/PODGORICA - Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas poslijepodne područje Bileće, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda lociran je zemljotres u 16.58 časova sa magnitudom 4,1 jedinica Rihtera i procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zoni od šest stepeni Merkalijeve skale, sa epicentrom na području Bileće.

Zemljotres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima i većina stanovništva ga osjeća.

Prethodno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopšteno da je jačina zemljotresa u žarištu iznosila 3,9 jedinica Rihterove skale.

Zemljotres evidentiran danas osjetio se i u susjednim hercegovačkim gradovima.

Na području Bileće, devet kilometara istočno od grada, početkom godine evidentiran je zemljotres 4,4 jedinice Rihterove skale.

Zemljotres magnitude 4,2 po Rihteru pogodio je danas poslijepodne Crnu Goru, pokazuju podaci Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), a osjetio se i na krajnjem jugu Hrvatske.

Epicentar mu je bio 78 kilometara sjeverozapadno od Podgorice i 53 kilometra sjeveroistočno od Dubrovnika i to na dubini od deset kilometara.

Prije desetak dana seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Mostara u BiH. Magnituda potresa iznosila je tad 4,3 prema Rihteru.

I taj potres se osjetio na širem dubrovačkom području.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zemljotres pogodio srce Republike Srpske: Osetio se i u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Izvor: Telegraf.rs, 09.Nov.2016

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas poslepodne područje Bileće, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod...Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda lociran je zemljotres u 16.58 časova sa magnitudom 4,1 jedinica Rihtera i procijenjenim...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.