Zemljotres pogodio srce Republike Srpske: Osetio se i u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Izvor: Telegraf.rs, 09.Nov.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres pogodio srce Republike Srpske: Osetio se i u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas poslepodne područje Bileće, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda lociran je zemljotres u 16.58 časova sa magnitudom 4,1 jedinica Rihtera i procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od šest stepeni Merkalijeve skale, sa epicentrom na području Bileće.

Zemljotres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << starim i slabije građenim objektima i većina stanovništva ga oseća. Prethodno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopšteno da je jačina zemljotresa u žarištu iznosila 3,9 jedinica Rihterove skale. Zemljotres evidentiran danas se osetio se i u susednim hercegovačkim gradovima. Na području Bileće, devet kilometara istočno od grada, početkom godine evidentiran je zemljotres 4,4 jedinice Rihterove skale.

Tresle se i Crna Gora i Hrvatska

Zemljotres magnitude 4,2 po Rihteru pogodio je danas posle podne Crnu Goru, pokazuju podaci Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), a osetio se i na krajnjem jugu Hrvatske, prenosi Hina.

Zemljotres je zabeležen u 16 sati i 58 minuta, epicentar mu je bio 78 kilometara severozapadno od Podgorice i 53 kilometra severoistočno od Dubrovnika i to na dubini od deset kilometara.

Pre desetak dana seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabeležili su jak potres s epicentrom kod Mostara u BiH. Magnituda potresa iznosila je tad 4,3 prema Rihteru.

I taj potres se osetio na širem dubrovačkom području.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRESLA SE BIH I CRNA GORA: Na području Bileće zemljotres jačine 4,1 Rihtera!

Izvor: Kurir, 09.Nov.2016

...Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda lociran je zemljotres u 1658 časova sa magnitudom 4,1 jedinica Rihtera i procenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od šest stepeni Merkalijeve skale, sa epicentrom na području Bileće Zemljotres ovog intenziteta može izazvati...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.