ZID IH ZGNJEČIO DOK SU SE VRAĆALI IZ ŠKOLE: Dvoje dece poginulo u zemljotresu u Grčkoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 18:05

ZID IH ZGNJEČIO DOK SU SE VRAĆALI IZ ŠKOLE: Dvoje dece poginulo u zemljotresu u Grčkoj

Jedno dete je na mestu ostalo mrtvo. Lekari se pola sata borili za život drugog deteta

Dečak (17) i devojčica (15) preminuli su kada je na njih pao zid u trenutku kada je jak zemljotres potresao područje ostrva Samos.

Kako javljaju lokalni mediji, jedno dete je na mestu ostalo mrtvo, dok je drugo bez svesti i u teškom stanju hitno prebačeno u bonicu gde su se lekari borili za njegov život. Nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posle pola sata dete je podleglo povredama.

Decu su izvukli iz ruševina oko 17 časova po lokalnom vremenu, skoro tri sata nakon potresa.

Oni su se vraćali iz škole kada je na njih pao zid u jednoj od uličica u centru grada gde je više objekata srušno u zemljotresu.

Podsetimo, šestoro ljudi je preminulo a više od 120 je povređeno u Turskoj, koja je takođe pretrpela stravičnu štetu od zemljotresa.

Nakon potresa došlo je do porasta nivoa mora i mini cunamija koji je potopio veći deo Samosa, ali i pojedine delove Turske.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.