Vračarci obnovili školu u Kraljevu

Izvor: B92, 06.Sep.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vračarci obnovili školu u Kraljevu

Kraljevo -- Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović otvorio školu u Vitanovcu kod Kraljeva, obnovljenu sredstvima Vračaraca, čime su otklonjene posledice zemljotresa.

Opština Vračar obezbedila je osnovcima iz Vitanovca obnovljenu školsku zgradu, na kojoj je urađena nova fasada, cela zgrada je učvršćena armirano-betonskim serklažima, izlivena je nova armirano-betonska tavanica, urađeni su novi plafoni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rasveta, obojene sve učionice.

"Danas otvaramo rekonstruisanu osnovnu školu u našem mestu, to je najlepši poklon koji su nam darovali Vračarci. Uz rekonstruisanu zgradu škole naši vitanovački učenici naučili su najvažniju lekciju o humanosti", rekla je Slavica Stojanović, direktorka OŠ u Vitanovcu.

Decu pozdravio i Branko Kockica Milićević

"Odmah posle zemljotresa u Kraljevu čuli smo da je vitanovačka škola zabranjena za boravak đaka. Naša je obaveza da obezbedimo deci Srbije najbolje uslove za obrazovanje", rekao je Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar vitanovačkim osnovcima.

"Odlučili smo da popravimo školsku zgradu i danas smo ponosni što će deca učiti u novoj, lepoj, sigurnoj školskoj zgradi. Želim vitanovačkim đacima koji će u ovoj zgradi početi školovanje da vredno stiču nova znanja i da u budućnosti žive srećno u zemlji Srbiji", poručio je on.

"Saradnja Vračara i Kraljeva prerasla je u prijateljstvo, bliskost i ljubav", rekao je Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vračar obnovio školu u Kraljevu

Izvor: Danas, 07.Sep.2011, 00:38

Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović i glumac Branko Milićević Kockica predali su juče u selu Vitanovac kod Kraljeva đacima i nastavnom osoblju renovirani objekat osnovne škole koja je bilo teško oštećena u prošlogodišnjem zemljotresu. Škola u Vitanvcu ima oko 340 učenika u 22...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.