UGINULI OD POSLEDICA ZEMLJOTRESA? Pronađena trupla šest kitova na obali Kipra

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 17:55

UGINULI OD POSLEDICA ZEMLJOTRESA? Pronađena trupla šest kitova na obali Kipra

Uginuli kljunasti kitovi nisu česta pojava kod obala Kipra

Kiparske vlasti saopštile su da su trupla šest kljunastih kitova pronađena na severnoj obali Kipra, a stručnjaci smatraju da postoji mogućnost da su životinje pogođene snažnim potresom u Turskoj i Siriji.

Kiparsko Ministarstvo za ribolov i pomorska istraživanja saopštilo je da je šest uginulih kitova pronađeno danas, dok su četiri nasukana pronađena juče.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se navodi da su tri od četiri kita vraćena u more, a da je četvrti uginuo.

Nije poznato da li je grupa uginulih kitova povezana sa onim koji su juče vraćeni u more.

- Ove životinje imaju sistem eholociranja na koji utiče buka u moru. Mogu to biti vojne vežbe, seizmička bušenja ili prirodan zemljotres u regionu - rekao je zvaničnik Ministarstva za ribolov i pomorska istraživanja Janis Joanu.

, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.